Starter årets valgkamp på lørdag

De politiske partiene starter valgkampen lørdag.

De politiske partiene starter valgkampen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Førstkommende lørdag starter valgkampen i Moss. Da skal blant annet Moss Ap og Høyre ha stands i Gågaten. Men det blir en rolig start på valgkampen.

DEL

På et møte mellom fylkespartiene i går ble man enige om ikk e å arrangere en felles valgkampåpning for Østfold. Istedet er det opp til de enkelte lokallagene å finne en dato for årets valgkamp og for mange blir nok den førstkommende lørdag.

Det bekrefter Tage Pettersen, som er Høyres ordførerkandidat i Moss og leder i Østfold Høyre.
– Det var Høyre som hadde tatt intiativet til dette møtet og flere av deltakerene synes også det var godt at vi på fylkesnivå nå møttes ansikt til ansikt etter terrortragedien den 22. juli.

Del på Facebook

Må vise respekt

– Det var en god tone på møtet og vi var enige om at dette må bli en verdig og respektfull valgkamp, påpeker Tage Pettersen. – Imidlertid skal vi heller ikke legge bånd på valgkampen i de enkelte kommunene.

Les også: Nesten hekt "hvitt" på listene

– Men da blir vel dette reinspikka Ole Brumm politikk og ja takk begge deler?
– Nei, det mener jeg ikke. Her handler det om å bruke sunt bondevett. Da tror jeg dette skal gå bra. Vi diskuterte muligheten av å ha et sett etiske spillregler for valgkampen, men kom til at det ikke var noen god ide.

– Likevel ligger det en oppfordring til partiene om å fokusere på sin egen politikk og i mindre grad rakke ned på andres. Med andre ord ber vi om at konfliktnivået tones ned.

Les også: Statsviter tror flere vil stemme

Drøfte senere

– Vi ønsker heller ikke at et valg av minnested eller minnesmerke etter alle dem som ble rammet av terrortragedien blir en del av valgkampen. Den diskusjonen må vi ta senere.

– Forøvrig har både Ap og Høyre i Moss valgkampstart til lørdagen. Starten er klokken tolv og da blir det stands i Dronningensgate, forklarer Pettersen.

Les også: Mannsdominert valgliste for Krf i Moss

På sentralt hold ville statsminister Jens Stoltenberg utsette valgkampen enda en uke. Men dette ville ikke de andre partiene være med på.

Aps ledelse ønsket å vente med valgkampen til etter den nasjonale sørgedagen 21. august. Den nasjonale minnemarkeringen skal holdes i Oslo spektrum.

Artikkeltags