Julie Haugland Ormvold (30 år) fra Smedhusåsen er den blide jenta bak bloggen NydeligFlott.blogspot.no som har ett års jubileum i begynnelsen av februar.  Det er egentlig vanskelig å tro at bloggen er så fersk, for den inneholder nemlig så mye.

Julie skriver om alt fra matoppskrifter til gjenbrukstips og råd om oppussing. Hun deler sine tanker og ideer og supplerer med nydelige bilder. Som navnet tilsier, det er rett og slett en blogg til å bli glad av.

Men det ligger en trist historie bak bloggens opprinnelse.  Det er historien om Signe, den lille jenta som Julie og mannen Aleksander mistet i fjor vinter. På ultralyd ble det påvist ryggmargsbrokk. Lille Signe var for syk til å leve. Det var i den tunge tiden etter Signes fødsel og begravelse at tanken på å starte opp en blogg ble til.

Her kan du titte på Julies blogg.

Skapte noe nytt

Julie blir sykmeldt og orker ikke besøk. For å tenke på andre ting setter hun i gang med forskjellige små prosjekter.
– Jeg satt og skapte alle disse små tingene og hadde så lyst til å vise de fram. Jeg trengte noe å holde på med når savnet etter Signe ble for stort. Så da skapte jeg NydeligFlott, sier Julie.

Jeg trengte noe å holde på med når savnet etter Signe ble for stort

Først var det små observasjoner og gleder i hverdagen som ble beskrevet og dokumentert. Men etter hvert som tiden gikk fungerte bloggen også som terapi for Julie. Ved å skrive ned og dele historien om Signe fikk hun utløp for mange følelser.

– I begynnelsen var det vanskelig å lese tilbakemeldingene. Jeg fikk tårer i øynene og klump i halsen hver gang. Samtidig var det veldig hyggelig , og varmende! Det er ikke lett å snakke om noe så vondt men ved å dele min historie håper jeg å kunne hjelpe andre, forteller hun engasjert.

Ny baby på vei

Nå har bloggen blitt utvidet med en ny fane, nemlig ”Baby på vei”. Den 17. februar er termin og det er en sliten, men lykkelig Julie vi møter. Hun har hatt svake rier de siste nettene og har pakket alt klart for en snarlig avreise til sykehuset.

Det blir en gutt denne gang og navnet er klart, Sofus.
– Vi som jobber i barnehage assosierer ofte navn til andre barn. Men Sofus er et navn som verken mannen min eller jeg har et forhold til, og som vi begge liker.

Sofus sparker og holder leven inne i magen. Nå kommer han snart, og barnerommet begynner å bli ferdig. På bloggen holder Julie sine over 200 medlemmer oppdatert på ideer og lure løsninger.

”Hvor-skal-stellebordet-stå?”-problematikken ble løst ved å plassere det inni et IKEA skap på barnerommet. Økonomiske og lure løsninger er en rød tråd på bloggen. Hvorfor kjøpe nytt når gammelt kan bli som nytt?  Julie liker brukte ting som gjerne har en god historie.

– Jeg har alltid fått høre at jeg er så kreativ. Så da er jeg vel det, sier Julie med et smil.
– Ideene popper bare opp og da må jeg bare prøve det ut. Da jeg var liten tegnet jeg ofte regnbuen. Farger gjør meg glad.

moss-avis.no presenterer lokale blogger.