Stilfull feiring for Moss Husflidslag

Festklare Ordfører Tage Pettersen (fra venstre), Margrethe Holmsen som ble utnevnt til æresmedlem og direktør Marit Jacobsen i Norges Husflidslag.

Festklare Ordfører Tage Pettersen (fra venstre), Margrethe Holmsen som ble utnevnt til æresmedlem og direktør Marit Jacobsen i Norges Husflidslag. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tre nye æresmedlemmer ble utnevnt da Moss Husflidslag rundet 80 år med stilfull feiring søndag.

DEL

Jubileumskomiteen har vært i sving hver eneste uke siden november for å legge alt til rette for den store dagen.

I går var 85 gjester klare for å feire med en bedre middag og taler av blant andre ordfører Tage Pettersen og direktør Marit Jacobsen i Norges Husflidslag.

– Moss Husflidslag er et imponerende livskraftig og aktivt lag, det gjøres mye forskjellig hos dem, og husflidslaget i Moss en viktig del av vår organisasjon, sa Jacobsen til Moss Avis rett før gjestene ble beordret (!) bords.

Æresmedlemmer

Tre nye æresmedlemmer skulle utnevnes i løpet av middagen:
Margrethe Holmsen, som har vært medlem i Husflidslaget i 60 år og som ledet laget fra 1969 til 1975, Ragna Helgesen, som har vært lærer i laget i over 50 år og Wenche Rasmussen, som har vært bunadslærer i over 35 år.
Margrethe Holmsen fikk dessuten æren av å sitte mellom ordfører Pettersen og direktør Jacobsen.
Kvinnen, som runder 84 år fredag, forteller at hun ble medlem i Husflidslaget i 1948.
I 30 år drev hun Vevstua i Dalen, øst i Mossemarka, hvor hun og tre andre kvinner hadde egen vevstue. For ti år siden flyttet hun derimot til Jeløy.
– Årene i Moss Husflidslag har betydd veldig mye for meg. Jeg har truffet mange fine mennesker og vært med på en del kurs. Men nå er jeg ikke aktiv lenger, ettersom jeg ikke har bil, forklarte Holmsen.

300 medlemmer

Moss Husflidslag har i jubileumsåret om lag 300 medlemmer og ledes av et arbeidsstyre.
I går var arbeidet lagt til side til fordel for fest, sang og hygge. Og da festen var over fikk alle med seg en paraply med husflidslaget logo.

Artikkeltags