Stod bom fast på ferie

Sigrid Holmsen har vært på tur til Gdansk i Polen og er skuffet over at hun må vente på flyplassen i en natt ekstra.

Sigrid Holmsen har vært på tur til Gdansk i Polen og er skuffet over at hun må vente på flyplassen i en natt ekstra. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sigrid Holmsen og Anders Edin fra Rygge har vært på ferie i Gdansk i helgen. Det som startet som en romantisk weekend ble snudd til en real nedtur da paret kom på flyplassen i den polske byen mandag kveld.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Siste nytt: Flyet som opprinnelig skulle reise fra Gdansk i Polen til Rygge mandag kveld er satt opp med avreise klokken 11.05 tirsdag formiddag, og beregnet ankomst klokken 12.30. Moss lufthavn Rygge melder på sine hjemmesider at ankomster og avganger fra flyplassen tirsdag morgen har gått som normalt.

- Vi får beskjed om at det er streik i Norge og at flyet ikke går før i morgen, forteller Holmsen på telefon mandag kveld, og legger til:

- Vi har nesten ikke fått noe informasjon om hva som har skjedd i Norge. Folk er forbannet og det er lange køer. Hun i skranken til Ryanair sier: "I don’t know". Vi aner ikke hva som skjer.

Men i Norge er det ikke streik. Det er Avinor som ikke har nok folk på jobb.

- All trafikk i luftrommet opphører fra klokken 22.30 fordi Avinor ikke har nok folk på jobb. Det er tre fly som er berørt. Flyet fra Gdansk, Berlin og Wrocklaw flyr ikke i kveld, sier Silje Thoresen, Markedssjef på Moss Lufthavn Rygge.

Vi har varslet om dette problemet tidligere og flyselskapene vet at det er en sårbar bemanning, og at dette vil føre til at man enten må regulere trafikken og i verste tilfelle stenge flyplassen

- Det er innflygningskontrollen til både Torp og Rygge som er rammet av mangel på bemanning i vår kontrollsentral, slik at det i praksis betyr at det ikke kan slippes fly inn til Torp og Rygge, sier kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen.

Hull i vaktlistene

Det er hull i vaktlistene i innflygningskontrollen som er årsaken til at flytrafikken stanser opp, ifølge Narvesen.

Etter planen skal flyplassene være åpne til vanlig tid i morgen.

- Det jeg har fått beskjed om er at det er kveld- og nattevakten som ikke er bemannet. Det skal være i orden igjen i morgen, sier han.

Men til tross for relativt store konsekvenser for mange, er ikke kommunikasjondirektøren i Avinor overrasket.

- Vi har varslet om dette problemet tidligere og flyselskapene vet at det er en sårbar bemanning, og at dette vil føre til at man enten må regulere trafikken og i verste tilfelle stenge flyplassen. Men det kommer ikke overraskende på oss. Dette er likevel fryktelig leit for de som blir berørt, kommenterer han.

Passasjerene på Rygge har fått beskjed om å finne seg et hotell av flyselskapet og det medfører ekstra stress for noen

600 berørt

Holmsen og Edin skulle etter planen landet på Rygge sent i kveld. Men de slipper ikke inn til «gaten» i Gdansk og må forlenge ferien med en ekstra natt på flyplasshotellet.

Paret i Polen er ikke de eneste som blir berørt. Totalt er det 600 mennesker som får flyttet avgangen på Rygge, og Thoresen innrømmer at det medfører litt ekstra arbeid.

- Passasjerene på Rygge har fått beskjed om å finne seg et hotell av flyselskapet og det medfører ekstra stress for noen. Men det er sånn det er, dessverre, kommenterer hun.

Thoresen har flere år bak seg på flyplassen, men hun har aldri opplevd en lignende situasjon.
- Nei, det har jeg ikke. Dette har vi aldri opplevd før, sier hun.

Artikkeltags