Cecilie Hansen fikk beskjed om at hun ikke burde ha med barna på nedre del av Karl Johan.

Del på Facebook

Mens vi sto der, kom en bil og stoppet og tre personer hoppet ut. Det var Barnevernvakten igjen, som spurt om jeg ikke skjønte at jeg burde ta med meg ungene mine og komme meg vekk

– Før det, var egentlig bare hyggelig. Helt til to personer fra Barnevernsvakta tok kontakt med meg og spurte hva jeg gjorde der. Jeg forklarte at jeg var ute for å dele ut ting vi hadde samlet inn. De bad om personalia. Jeg har full forståelse at de ville sjekke hva en kvinne med barn holdt på med der. Jeg skulle straks gå, og sa det til dem. Jeg og guttene mine begynte å bevege oss nedover Karl Johan, etter avtale skulle samboeren min komme å plukke meg opp. Vi ble stående og snakke med et par politimenn ved en fotgjengerovergang, forteller Cecile Hansen, som hadde startet innsamling etter et tilfeldig møte. Aksjonen "Hjelp oss og hjelpe" har fått stor oppmerksomhet.

Tilsnakket

– Mens vi sto der, kom en bil og stoppet og tre personer hoppet ut. Det var Barnevernvakten igjen, som spurt om jeg ikke skjønte at jeg burde ta med meg ungene mine og komme meg vekk. Jeg måtte jo skjønne at jeg ikke kunne ha ungene mine rundt sånne folk. Da svarte jeg at det er jo vanlige mennesker og det var jo midt på dagen på Karl Johan, sier Cecile som syntes hele episoden var opprørende.

Ekkelt

– Ekstra ekkelt var det at de oppførte seg sånn, med min sju år gamle sønn til stede. Han ble kjempelei seg. Marcus gir store deler av sparepengene sin til Vegar, som bor på gata. Møte med Vegar er hele grunnen til at vi startet dette prosjektet, som brer seg over hele landet. Er det feil å vise barn at ikke alle har det så godt som de har det? Jeg utsetter ikke barna mine for fare, jeg tar de ikke med overalt. Men en kan vel ikke nekte en mamma og ta med barna sine på Karl Johan, undrer Cecilie.

Belastet miljø

– Det medfører riktighet at ansatte i Barnevernvakta henvendte seg til en kvinne med barn, flere ganger. De sa at de ikke anså dette for å være et egnet sted for barn, forteller Wenche Eyde, avdelingsdirektør i Barneog familieetaten i Oslo kommune.

– Vi anser området i nedre del av Karl Johans gate for et utrygt og meget uheldig sted å oppholde seg med barn. Vi kjenner henne ikke fra tidligere, understreker Eyde.

– Hun opplevde situasjonen som overdrevet og veldig ubehagelig. Hva har du å si til det?
– Jeg kan ikke uttale meg om hendelsesforløpet, men vår oppgave er å hjelpe barn, ikke å skremme, verken barn eller voksne.

– Hva vil skje om hun tar med seg barna sine dit igjen?
– Hvis hun er der gjentatte ganger med barna, kan det resultere i en bekymringsmelding til barnevernet, der hun er bosatt, sier Eyne.


Forrige uke var Cecilie Hansen og Ida Dilling, begge fra Moss, på God Morgen Norge og fortalte om innsamlingsaksjonen de har startet. Etter det har interessen for prosjektet deres eksplodert. Det strømmer nå på med varme klær og lykkeønskninger.