Stor vilje til å skjerme Fontenen hos Moss kommune

 Mødrene Cathrine Orm (t.v.) og Ivonne Menchini fortalte i gårsdagens Moss Avis om hvor mye Fontenen skole betyr for elevene der. foto geir hansen

Mødrene Cathrine Orm (t.v.) og Ivonne Menchini fortalte i gårsdagens Moss Avis om hvor mye Fontenen skole betyr for elevene der. foto geir hansen Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Fontenen skole på Orkerød har høye odds for å overleve selv om Moss kommune skal kutte kraftig i utgiftene sine.

DEL

Det viser en ringerunde Moss Avis har foretatt til sentrale politikere i Moss.
I går sto mødrene Ivonne Menchini og Cathrine Orm frem i avisen og fortalte om hvor mye den alternative skolen betyr for elevene. De er bekymret fordi rådmannen har foreslått at skolen kan legges ned for å spare penger.

Irene Hansen (Ap) kommenterer saken slik:
Jeg tror Fontenen skole er en tjeneste Ap vil velge å opprettholde. Grunnen er at vi her snakker om et tilbud til de aller svakeste barna. Men vi har ikke drøftet det i partiet ennå så dette er min personlige oppfatning.

Eirik Tveiten (Rødt) sier at noe må gjøres for å få kommunens kostnader ned:
Rådmannen har kommet med en del forslag for få til det, deriblant å legge ned Fontenen skole. Det synes vi er et dårlig forslag fordi det vil ramme de svakeste. Vi tror heller ikke det vil gi noen innsparing. Disse elevene har, som alle andre, krav på et godt læringsmiljø. Skal Fontenen legges ned, må det settes inn ekstra ressurser i den vanlige skolen. Det vil bli minst like dyrt.

Eskatt

Tveiten sier han har stor forståelse for at foreldre og elever er redde for å miste Fontenen skole:
Jeg mener vi skal verne om dem som trenger offentlig hjelp mest. Om nødvendig må vi vurdere å øke eiendomsskatten ytterligere, selv om bystyret tidligere har sagt nei til det, sier Tveiten.
Erlend Wiborg (Frp) er derimot ikke villig til å øke e-skatten. Men han kan heller ikke se for seg at Frp vil legge ned Fontenen skole:
Moss kommune har en ufattelig dyr organisasjon med topptung administrasjon. Vi vil heller ha en betydelig effektivisering der i stedet for å kutte i viktige tjenestetilbud for innbyggerne.

Utsette

Tage Pettersen (H) sier at hans parti vil skjerme skolene, inkludert Fontenen, mot innsparinger:
Moss ligger allerede lavt både når det gjelder lærerdekning og tilrettelagt undervisning for svake elever. Derfor må vi kutte andre steder enn i undervisning når vi skal redusere kommunens utgifter. Hvor vi skal kutte, får vi komme tilbake til i budsjettbehandlingen i november/desember.

Øivind TandbergHanssen (SV) vil avvise forslaget om nedleggelse av Fontenen når saken skal behandles før sommerferien:
Runden med hvor vi skal kutte må vente til budsjettbehandlingen i november/desember.

Artikkeltags