Støtter broforslag

Ordfører Tage Pettersen mener det er feil å utbedre Oslofjordtunnelen med 1,5 milliarder kroner. – Tenk nytt, sier han.

Ordfører Tage Pettersen mener det er feil å utbedre Oslofjordtunnelen med 1,5 milliarder kroner. – Tenk nytt, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Tage Pettersen liker ikke tanken på en utvidelse av Oslofjordtunnelen. – Bygg heller bro, sier han.

DEL

I gårsdagens Moss Avis ønsket styreleder i NAF, Moss og omegn, Lars Baarli at man tenker nytt når det gjelder trafikken.

– Bygg en bro over fjorden, sa Baarli. Den samme tanken gjør ordfører Tage Pettersen seg. I et intervju med Nettavisen gir Pettersen uttrykk for at han synes det blir feil å bruke 1,5 milliarder kroner på å oppgradere veien under fjorden.

Trafikkøkning

– Moss har opplevd en sterk økning i trafikken etter at Oslofjordtunnelen ble stengt, sier han til Nettavisen. Pettersen har merket seg at tunnelen, som i sin tid ble anlagt til tross for advarsler, vil være ute av drift i lang tid og han reagerer på at Statens vegvesen vil bygge et nytt tunnelløp.

– Når man nå lanserer et nytt løp, nærmest tatt opp av hatten uten politiske prosesser på forhånd, reagerer vi som jobber for forbindelser mellom Moss og Horten, sier han til Nettavisen.

Både Baarli og Pettersen gjør oppmerksom på at en forbindelse over fjorden bør komme. Løsningsalternativene er flere.
At det kan bli dyrt oppfatter ikke mosseordføreren som et problem, til det skal de positive ringvirkninger være tungtveiende.

Dyrt

Samhandling, miljøgevinst og reduserte reisetider, mener han oppveier de massive kostnadene.

For en ny fjordforbindelse vil koste dyrt. Ifølge en rapport utarbeidet av Statens vegvesen i 2008, regner man med at det billigste brualternativet vil koste 15 milliarder kroner og at et trasévalg nær dagens ferjerute vil kunne koste det doble.

Artikkeltags