Strid og splittelse i natteravnstyret

 Dette bildet er tatt i 2008 mens rekkene fortsatt var samlet. F.v.: Sindre W. Mork, Bengt Holar, Ellen Jacobsen, Bente Holar, Mats Persson, Anne Askersrud, Roger Halvorsen og Magne Bentzen.

Dette bildet er tatt i 2008 mens rekkene fortsatt var samlet. F.v.: Sindre W. Mork, Bengt Holar, Ellen Jacobsen, Bente Holar, Mats Persson, Anne Askersrud, Roger Halvorsen og Magne Bentzen.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er full skjæring mellom leder Anne Askersrud og resten av styret for Natteravnene i Moss.

DEL

Bakgrunnen for striden er at Askersrud fredag i forrige uke sendte et svarbrev til Moss kommune uten at saken var behandlet i styret. Dette soloutspillet fikk de øvrige fem medlemmene av styringsgruppen til å reagere.

De sendte en e-post til Moss kommune tirsdag kveld, der de presiserer at saken ikke har vært til behandling i styret ennå. Meldingen er undertegnet av Bengt Holar, Tage Pettersen, Ellen Jacobsen, Leif Nygaard og Hilde Rossing Haugen.

Vi hadde et styremøte for en tid tilbake. Da fikk Askersrud fullmakt til å søke kommunen om økonomisk støtte til Natteravnene. Men så fikk vi et svarbrev fra kommunen, der vi blir bedt om å sende inn en oversikt som viser hvor mye penger som er igjen av gaven fra Sparebank1. Askersrud sendte et svar tilbake til kommunen, men uten at styret hadde behandlet saken, sier Holar.

Moss Avis omtalte Askersruds svar til kommunen mandag: Det er helt uhørt at Moss kommune blander seg inn i våre interne anliggender, raste hun.
 

Misliker

Askersrud sier til Moss Avis at hun misliker styrets fremgangsmåte i denne saken:
- Det kan se ut til at de andre i styret har hatt et møte eller e-post-kontakt uten meg, og det til tross for at jeg er lederen. Jeg føler meg dolket i ryggen av de andre i styret. Styret har etter min mening her utvist inkompetanse og opptrådt uprofesjonelt.
Holar sier at resten av styret ikke har hatt møte, men at de har snakket sammen på telefonen og hatt kontakt på epost.

- Årsaken var at vi måtte høre hva resten av styret mente om saken. For øvrig sendte vi en kopi av mailen til Moss kommune til Askersrud, legger Holar til.
Han opplyser at styringsgruppen skal behandle saken 12. april. Deretter vil styret gi kommunen sin felles tilbakemelding.

- Kan Askersruds soloutspill få noen konsekvenser for vervet hennes som leder av Natteravnene?

- Det har ikke vært drøftet. Men hun har tidligere signalisert at hun vil trekke seg som leder, svarer Holar.
 

Går av

Askersrud bekrefter at hun går av som leder for Natteravnene:
- Den beslutningen tok jeg etter nøye overveielse i vinter, altså lenge før denne saken kom opp. Jeg trekker meg som leder på styremøtet 12. april. Jeg har vært leder for Natteravnene helt siden starten i 2007, og det har vært et blodslit. Derfor føler jeg at tiden nå er inne til å trekke meg ut. Men jeg ønsker å understreke at min avgang ikke har noe med denne saken eller uenigheten mellom meg og Moss kommune å gjøre.

Holar sier at styret regner med å velge en ny leder når Askersrud går av:
- Vi er veldig interessert i det arbeidet vi driver med, og det er helt tydelig at det er behov for natteravner i Moss sentrum. Derfor vil vi gjøre det vi kan for å videreføre dette.

Les også: Pengegaven fra banken er brukt opp

Artikkeltags