Gå til sidens hovedinnhold

Styret i Moss Ap ber om nye forslag

Artikkelen er over 11 år gammel

Styret i Moss Ap vil ha forslag på andre kandidater til vervene som ordfører- og varaordførerkandidat ved valget neste år.

Dette går frem av et brev som styret har sendt til alle Moss Aps medlemmer etter hektisk møtevirksomhet onsdag kveld. Partimedlemmene anmodes her om å komme med forslag til nominasjonskomiteen, ved ordfører Paul-Erik Krogsvold, slik at den endelige avgjørelsen kan tas på et nytt nominasjonsmøte onsdag 24. mars.

Ulming

Spørsmålet om hvem som skal overta som Moss Aps frontfigur(er) når Krogsvold trekker seg etter 12 år som ordfører, har skapt om ikke brann, så iallfall ulming i rosenes leir. For bare en drøy uke siden ble Tomas Colin Archer og Hanne Tollerud utpekt til ordfører- og varaordførerkandidat for Moss Ap ved kommunevalget i 2011. Det skjedde etter partiets årsmøte i Folkets Hus.

Ikke lovlig?

Partiveteranen Rolf Ulsrud hevdet imidlertid at valget av de to, som var i tråd med valgkomiteens innstilling, var i strid med Moss Aps vedtekter. Som opplyst i Moss Avis i går er det tillyst nytt nominasjonsmøte - siden partiet på ingen måte er tjent med støyen som er oppstått i etterkant, som det heter i brevet til medlemmene. Også fylkessekretær i Østfold Ap, Bjørn Eriksen har stilt seg tvilende til måten nominasjonsprosessen har blitt gjennomført på.

Archer og Tollerud ble som nevnt utsett til partiets spydspisser på møtet i februar. Og det er overveiende sannsynlig at disse to blir foreslått også i den neste runden. Men styret i Moss Ap, som for øvrig ledes av Tomas Colin Archer, ber altså sine medlemmer om å fremme forslag på andre kandidater.

Uinteressant

Colin Archer er ordknapp når Moss Avis ber om en kommentar til situasjonen som er oppstått. Han bekrefter at det er sendt ut brev til alle medlemmer av Moss Ap – et brev som av rent praktiske årsaker distribueres av Østfold Ap.

- Det jeg kan si, er at det, blant annet gjennom Moss Avis, nærmest er fastslått at Hanne Tollerud og jeg er ulovlig valgt. Siden medlemmene våre muligens sitter igjen med et slikt inntrykk, er tolkningen av reglene helt uinteressant. Derfor har vi valgt å innkalle til et helt nytt nominasjonsmøte, slik at det ikke skal være tvil om at valg av ordfører- og varaordførerkandidat foregår i lovlige former, sier han.