SV vil lage kommunalt vikarbyrå for å sikre arbeidsforhold ved sykehjem

- Vi vil foreslå at det opprettes et vikarbyrå i regi av Moss kommune, sier May Hansen (SV). Hun tror det vil sikre vikarer og ansatte på sykehjemmene ryddige arbeidsforhold.

- Vi vil foreslå at det opprettes et vikarbyrå i regi av Moss kommune, sier May Hansen (SV). Hun tror det vil sikre vikarer og ansatte på sykehjemmene ryddige arbeidsforhold. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

- Vi vil opprette vikarbyrå i regi av Moss kommune, sier May Hansen (SV). Målet er å sikre ryddige arbeidsforhold ved sykehjemmene.

DEL

Hansen kommer med forslaget i kjølvannet av Adecco-skandalen og avdekkingen av uryddige arbeidsforhold ved kommunale sykehjem i Moss. Hun presenterte ideen i et leserinnlegg i Moss Avis 7. april.

Les også: Pleiere har sovet i kjelleren ved sykehjem i Moss

Del på Facebook


- Én av fordelene med en slik vikarpool er at de ansatte kan få hele stillinger, slik at de får en lønn de kan leve av. Sykefraværet er skyhøyt i omsorgssektoren i Moss. Derfor vet vi at vi får stort behov for vikarer. Med et eget vikarbyrå får kommunen forutsigbare vikarutgifter, sier Hansen.

Les også: Flere sykehjem i Moss granskes for vikar- og overtidsbruk

Anne Bramo (Frp) synes forslaget er bra.
- Da får vi faste vikarer inn i en turnus i stedet for at de blir ringt til. Det vil gi en helt annet stabilitet i arbeidsstyrken og bidra til å øke kvaliteten på tjenestetilbudet. Vi hadde en slik ordning da jeg var soneleder for sykehjem og hjemmebaserte tjenester i Bodø, og vi høstet gode erfaringer med det.

Les også: Administrasjonen i Moss kommune vil ha en ekstern gjennomgang av pleie- og omsorgstilbud i Moss

Ingen garanti

Tage Pettersen (H) sier at Moss kommune må være interessert i å se på alle mulige løsninger for å komme de uryddige forholdene ved kommunale sykehjem i Moss til livs.
Men et vikarbyrå i kommunal regi er ingen garanti i seg selv for ryddige arbeidsforhold for de ansatte, mener Pettersen.

Han mener at god ledelse og kompetanse er nøkkelen til en god eldreomsorg og gode arbeidsforhold for de ansatte:
- Det er et tema vi må se på i Moss kommune generelt.

Les også: Moss kommune har for lite bemanning på sykehjem

Siv Jacobsen (Ap), leder av helse og sosialutvalget i Moss, sier at hennes parti tenker på de samme virkemidlene som SV skisserer.
- Det er vedtatt at det skal settes i gang et forsøk med en vikarpool ved Orkerød sykehjem, og dette har vi satt av penger til på budsjettet. Vi må avvente resultatene av dette prøveprosjektet før vi fatter vedtak om en varig ordning.

Les også: - Leit, men dette er ingen "Adecco sak" 

Sindre W. Mork (V) synes også forslaget er godt.
- Vi har tidligere foreslått at kommunen bør opprette en vikarpool for skolene. Det høres fornuftig ut å lage en vikarordning for omsorgssektoren. Kanskje vi kan lage et vikarbyrå som kan dekke både omsorgssektoren og skolene.

Hilde Torgersen, leder av Fagforbundet i Moss, hilser forslaget velkommen.
- Vi har i mange år bedt om at Moss kommune innfører en slik ordning for sykehjemmene, og gjerne også for barnehagene.

Artikkeltags