- Mannen møtte ikke opp. Han var tilgjengelig på telefon med sin advokat Henrik Bliksrud, men hevdet å være på vei til lege for å få lov til å slippe å møte i retten, sier Moss Avis-journalist Jon-Ivar Fjeld til moss-avis.no.

Retten har nå tatt pause i påvente av hva legekontoret i Råde kommer frem til.

18 millioner

Den tidligere finansrådgiveren har i avhør erkjent å ha lurt til seg mer enn 18 millioner kroner – blant annet fra flere trafikkskadeofres erstatninger. Pengene skal ha blitt brukt i et utenlandsk nettselskap.

– Jeg er rett og slett forbannet på meg selv som lot meg forlede av mannen. Han virket tillitsfull og jeg hadde ingen grunn til å tro at han brukte mine penger på spill i utenlandske nettselskaper. Jeg har liten tro på at jeg ser noen av pengene igjen. Det var arven etter min mor jeg trodde jeg satt på en høyrentekonto, har avisen blitt fortalt av en av de fornærmede.

Den 45 år gamle tiltalte har i et tidligere intervju med Moss Avis sagt at han skulle betale tilbake pengene til alle han har svindlet. Den gang uttalte han også at han var sønderknust, flau og skamfull overfor det han har gjort. Det er spillegalskap som skal ha drevet ham til handlingene.

Kan bli pågrepet

- Nå gjenstår det å se hva legen kommer frem til. Politiet har gitt uttrykk for at dersom det besluttes at han er frisk nok til å møte i retten, vil de be ham møte frivillig. Om han nekter vil de begjære ham pågrepet, forklarer Fjeld.