– Sykkelby for de «gærne»

 Å være syklist i Moss er en tøff kamp med bilkøer, usammenhengende sykkelstier og manglende markering.

Å være syklist i Moss er en tøff kamp med bilkøer, usammenhengende sykkelstier og manglende markering. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Å sykle i Moss kan være dramatisk, sier Jonas Sjolte i MDG. – Det skal bli bedre, sier Cecilie Kildahl.

DEL

Sjolte er leder av Miljøpartiet de Grønne og etterlyste allerede i sommer strakstiltak for et bedret tilbud til dem som vil bruke sykkelen mest mulig.

Og fortsatt sliter byen på nederste halvdel blant landets sykkelbyer, akkurat som før.

– Det er riktig at Syklistenes Landsforenings undersøkelse konkluderer med at vi er nesten dårligst i landet, sier Cecilie Kildahl i Moss kommune. Hun er prosjektleder for det som kalles Grønn Kommune.

Moss og Rygge

– Allerede førstkommende torsdag arrangerer vi sammen med Rygge kommune et oppstartsmøte for å se nærmere på utfordringene. Dessuten er det satt av fire millioner årlig i budsjettet fra og med neste år og fire år fremover, sier hun.

– Jeg er bekymret over at ingen forsøker noe, sier Sjolte som etterlyser konsekvenser etter sykkel-KVU'en som kom for en tid tilbake.

– Og hvorfor ser vi endringer til syklistenes glede som etter en stund endres tilbake til gammelt mønster, undrer han.

– Det er helt meningsløst å fjerne en midtrabatt som er farlig for syklister, eller markere sykkelfelt for deretter å gjenoppbygge rabatter og fjerne markeringer, sier han og minner om at Moss har en syklende andel på to prosent, mens andre byer opererer med det femdobbelte.

– Og burde ikke veletablerte partier med en erklært miljøprofil stå litt mer på barrikadene, spør han med klar adresse til V og SV.

Er optimist


Kildahl ser på sin side optimistisk på fremtiden og håper at både strakstiltak og tidsmessig krevende endringer vil gjøre sykling attraktivt for atskillig flere mossinger enn hva tilfellet er i dag.

Sverre Alhaug Høstmark, utvalgsleder i utvalg for Miljø, Teknikk og Samferdsel i Moss kommune har kikket nærmere på undersøkelsen og påpeker at den er gjennomført i sommermånedene og dermed ikke har fanget opp positive endringer for syklistene.

– Noe har skjedd i Moss siden den tid. Vi har ikke minst skaffet en del pendlere et sykkelhotell på Moss stasjon.

– Og; nå skal vi sette oss sammen med Statens vegvesen for å se på felles utfordringer. Det vil komme syklistene til gode, avslutter Cecilie Kildahl i Moss kommune.

Artikkeltags