Tage Pettersen (H) vil fjerne skattelistene fra nett

Tage Pettersen (H) ønsker å fjerne skattelistene fra nett.

Tage Pettersen (H) ønsker å fjerne skattelistene fra nett. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Høyre-politiker Tage Pettersen har ikke tenkt å benytte seg av mulighetene for å søke i skattelistene på nett.

DEL

- Nei, jeg venter til jeg får konvolutten med skatteoppgjøret i posten, ler Pettersen, som for tiden er stortingsrepresentant.

Han bedyrer at han slett ikke lar seg friste til å søke opp kollegaer, venner og kjentfolk i de mange søkemotorer på nettet.
- Skal jeg søke opp noen, så blir det meg selv, og kona mi, sier han.

 Søk i skattelistene her

Nå legger Høyre frem et forslag for Stortinget, der de ønsker at den som søker i skattelistene blir registrert, og de som blir søkt på, får beskjed om at de er søkt på, og hvem som har søkt.

- Identitetstyveri er et økende problem i samfunnet. Ifølge Datatilsynet skyldes dette at mye personsensitiv informasjon er offentlig og lett tilgjengelig. For en tid tilbake ble et ektepar i Bergen ranet etter at kriminelle hadde funnet frem til dem på skattelistene via nettet, og her så man en helt klar forbindelse. Så dette bør Regjeringen se nærmere på. I dag mangler vi åpenbart en strategi for å hindre den økte veksten i identitetstyveri, sier Høyres Bent Høie.

- Vi er det eneste landet i Norden som driver med denne type offentliggjøring, og jeg klarer ikke å se hva slags nytteverdi det har, sier Tage Pettersen.

Han ønsker i utgangspunktet å fjerne ordningen med skattelister på nett, men i første omgang vil han ha på plass en skattesøk-registrering.

- Hvis man må registrere seg først, og man vet at den man søker på, får vite hvem du er, så kanskje man tenker seg om en gang eller to ekstra før man søker. Alt er i hvert fall bedre enn dagens ordning, fortsetter Pettersen.

- Skattelistene har blitt et show. Slik jeg ser det, har det ingen som helst nytteverdi, avrunder han.

Her kan du søke i skattelistene
 

Artikkeltags