Tage Pettersen (H) visste ikke om kjellerovernattingen

– At ansatte skal ha overnattet i kjelleren her på Melløsparken sykehjem, er svært overraskende og meget alvorlig, sier Tage Pettersen (H).

– At ansatte skal ha overnattet i kjelleren her på Melløsparken sykehjem, er svært overraskende og meget alvorlig, sier Tage Pettersen (H). Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tage Pettersen (H) ble sjokkert da han leste i Moss Avis at pleiere har overnattet i kjelleren på Melløsparken sykehjem.

DEL

– Jeg har kjent til at det har forekommet brudd på arbeidstidsbestemmelser, og at vikarer har jobbet overtid uten å få betalt. At ansatte har sovet i kjeller og rom for pårørende på sykehjem i Moss, kom som en negativ overraskelse, sier Pettersen, som er ordførerkandidat for Høyre.

Del på Facebook

Eplekjekke

– Etter at Adecco ble avslørt, har noen politikere i posisjonen i Moss, ikke minst Eirik Tveiten (Rødt) vært eplekjekke og nærmest sablet ned både Høyre og privat drevne sykehjem. Så ramlet det skjeletter ut av skapet i Moss, der vi har bare kommunale sykehjem, og der Ap, SV og Rødt sitter med makt og dermed ansvar. Det må være pinlig, sier Pettersen.

Les også: Pleiere har sovet i kjelleren ved sykehjem i Moss

Alvorlig

– Nå forsikrer rådmannen at oppryddingen er i gang, og at kritikkverdige forhold er brakt til opphør. Er ikke det nok?
– Adecco ryddet opp, de også. De sosialistiske partiene har ansvaret for at noe slikt kan skje i Moss. Uansett om det er fem, 10 eller 50 sykepleiere på Orkerød som ikke har fått den overtidsbetalingen de har krav på, er det svært alvorlig, sier han.
– Føler du deg trygg på at man kommer til bunns i denne saken?
– Jeg håper da virkelig det. Men det viktigste er selvsagt at man sørger for at noe lignende ikke skjer igjen. Vi må gjøre alt som står i vår makt for å gi innbyggerne våre den kvaliteten på tjenestene som de har krav på. Men det er et sykdomstegn at vi ikke makter å rekruttere egne fast ansatte, slik at vi må ty til leie av vikarer, sier han.

Visste ikke

– Rødt har ikke plass i administrasjonsutvalget, og vi har rett og slett ikke visst om brudd på arbeidsmiljølov og tariffbestemmelser. Dette er uhyre beklagelig og helt i strid med de politiske signalene som er gitt, sier Eirik Tveiten til Moss Avis.
– Jeg kan ikke si annet enn at dette er noe vi må komme til bunns i og sørge for at vi unngår en gjentagelse av. Vi skal ha gode tariff-forhold og arbeidsplasser i Moss kommune. Når vi ser at det ikke alltid har vært slik, kan det få følger, sier han.
– Hva slags følger?
– Det får vi komme tilbake til når vi ser hva undersøkelsene bringer med seg, sier Tveiten, som er glad for at slike forhold blir avdekket.

Artikkeltags