Tage Pettersen innstilt som ordførerkandidat for Moss Høyre

 Øyvind Modalsli (til høyre), leder av nominasjonskomiteen i Moss Høyre, ser for seg Tage Pettersen som partiets fremste kandidat ved valget i Moss i 2011.

Øyvind Modalsli (til høyre), leder av nominasjonskomiteen i Moss Høyre, ser for seg Tage Pettersen som partiets fremste kandidat ved valget i Moss i 2011. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tage Pettersen (37) blir Høyres ordførerkandidat ved kommunevalget i Moss høsten 2011.

DEL

Riktignok er det nominasjonsmøte i Moss Høyre først om en drøy uke. Men nominasjonskomiteen, som ledes av Øyvind Modalsli, innstiller på Pettersen som partiets listetopp og spydspiss.

Og det er lite eller ingen ting som tyder på at det dukker opp utfordrere til mannen som var ordfører i Moss en stakket stund i 2007 – til Georg Fiane brøt med Pensjonistpartiet, hoppet av samarbeidet på ikke-sosialistisk side og sikret Paul-Erik Krogsvold (Ap) fire nye år på ordførerkontoret.
 

Først ut

– Dette betyr at vi er først ute, i og med at Arbeiderpartiet snublet litt i starten på sin nominasjonsprosess, sier Tage Pettersen til Moss Avis.

Det var i forkant av forrige kommunevalg at Moss Høyre for første gang pekte ut sin toppkandidat i svært god tid i forveien.

– Etter vår vurdering lyktes vi godt med den vrien. Forutsetningene var riktignok annerledes, i og med at vi byttet fra Gretha Kant til meg som førstemann på listen. Men vi ser det som viktig å ha kandidaten klar, slik at vi kan fokusere mer på det borgerlige samarbeidet. Hvis jeg blir valgt, er vil jeg gå i dialog med de andre partiene på «blå» side, sier han.
 

Gikk lettere

– Vi erfarte også i 2006–2007 at resten av nominasjonsprosessen gikk greiere. Da førstemann var klar, kunne nominasjonskomiteen spørre andre potensielle kandidater:#<\p>Vil du være med på et lag med denne kapteinen, eller vil du ikke? legger han til.

– Apropos dialog: Forholdet mellom Høyre og Frp synes å være rimelig kjølig?

– Kjølig er ikke det ordet jeg vil bruke. Etter at Frp sa opp samarbeidsavtalen for ett og et halvt års tid siden, har vi samarbeidet med dem fra sak til sak. Jeg har til hensikt å jobbe aktivt for et tettere og bedre forhold til Frp.
 

Tror ikke på det

– Kan du godta en ordfører fra Frp dersom valget gir borgerlig flertall i Moss og Frp blir større enn Høyre?

– Jeg tror ikke Frp blir størst på borgerlig side i Moss. Det har de vært i bare én periode. Høyre har betydelig fremgang, og jeg føler meg rimelig sikker på at avstanden mellom de to partiene bare blir større – i vår favør.

– Men hvis?

– Det må vi snakke om der og da, avrunder Pettersen.

Les ogsåLes_ogs_

Artikkeltags