Tage Pettersen kritisk til Moss kommunes beregningsmåte

Et hus må rives for å få plass til etappe to av sykkelveien langs Osloveien. Det er én av årsakene til kostnadssprekken.

Et hus må rives for å få plass til etappe to av sykkelveien langs Osloveien. Det er én av årsakene til kostnadssprekken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Dette er et nytt eksempel på at Moss kommune må blir flinkere til å beregne hva prosjekter faktisk kommer til å koste.

DEL

Det sier Tage Pettersen (H) om millionsprekken for byggingen av sykkelsti langs Osloveien.

Dessverre er ikke dette første gang et prosjekt viser seg å bli langt dyrere enn da vi vedtok det. Slikt er med på å gjøre det vanskeligere for oss politikere å si ja til nye prosjekter fordi vi risikerer at kommunen da går på stadig nye millionoverskridelser, legger han til.

Høyre skal ha gruppemøte og drøfte saken onsdag:

- Min mening er at gang- og sykkelveien likevel bør videreføres når vi først har begynt på den, sier Pettersen.

Erik Roth Nilsen (Ap), leder av Miljø- og samferdselsutvalget (MISA) liker dårlig at gang- og sykkelveien blir 4,5 millioner kroner dyrere enn beregnet.

- Vi må ta en grundig diskusjon på hvordan vi skal håndtere dette. Det er imidlertid viktig for byen at gang og sykkelveien langs Osloveien blir fullført. Spørsmålet blir hvordan vi skal flytte på penger for å få dette til. Vi har som mål at Moss skal bli sykkelby, og da er det viktig at vi satser på bygging av sykkelveier, sier Roth Nilsen.

Artikkeltags