Tage Pettersen og sykehusdirektøren i møte om akutten

Tage Pettersen (H) møtte i går Just Ebbesen i Sykehuset Østfold og fortalte om mange mossingers bekymring for at akutten i Moss blir lagt ned.

Tage Pettersen (H) møtte i går Just Ebbesen i Sykehuset Østfold og fortalte om mange mossingers bekymring for at akutten i Moss blir lagt ned. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tage Pettersen (H) har håp om å få minimalisert tiden mellom nedleggelse i Moss og innflytting på Kalnes.

DEL

Del på Facebook

– Så lenge det ikke er satt noen konkret dato for flytting så har vi et håp om at det kan skje så nærme den datoen for innflytting av akuttmottaket på Kalnes som mulig, sier han.

Se bilder fra fakkeltoget her.

Bekymret

I møte med adm.dir. Just Ebbesen i Sykehuset Østfold i går fikk han videreformidlet bekymringsmeldinger fra mossinger som er imot at mottaket legges ned før Kalnes åpner.

Les også: Skremmende historier om et overbelastet sykehus

Pettersen innrømmer at han i møtet også fikk vite flere vesentlige ting som han ikke var klar over fra før.
– Jeg visste ikke at man har arealer klare i Fredrikstad i tillegg til det som er der i dag, sier han.

Heve kvaliteten

Han medgir også at han tror på sykehusdirektøren når han sier at Sykehuset Østfold i dag ikke er gode nok på flere områder og at de ønsker å gjøre noe med det at de ligger langt nede på flere statistikker.
– Jeg tror han når han sier at hans viktigste bestilling er å heve kvaliteten og at et utvidet akuttmottak i Fredrikstad er bedre i så måte, sier Pettersen.

Les også: Siv H. Jacobsen (Ap) forsvarer flytting av akutten i Moss

Ifølge Ebbesen har man hatt store utfordringer på intensiven i Moss med å opprettholde en beredskap med nødvendig kompetanse. Denne avdelingen har dermed også hatt mye ulovlig overtid.

Les også: – Må samle akutten og frigjøre lokaler

Del på Facebook

Artikkeltags