Tage Pettersen vil ha fart på sporet

 Politikerne vil ha fortgang i byggingen av dobbeltsporet.

Politikerne vil ha fortgang i byggingen av dobbeltsporet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi er oppgitt over statsråden og at det står igjen 900 millioner etter tidenes krise-vinter for passasjerene, sier Tage Pettersen (H) på tampen av partiets landsmøte.

DEL

For som leder i Moss og Østfold Høyre har Tage Pettersen deltatt på Høyres landsmøte denne helgen. Der har blant annet samferdsel og regjeringens jernbanesatsing stått i fokus.

Men lederen i Moss Høyre er ikke imponert selv om samferdselsministeren besøkte Ski stasjon og lovet 64 millioner for å starte arbeidene med kablene der.

Mange millioner. I tillegg er nå avdekket at Jernbaneverket ikke klarte å bruke opp over 900 millioner av bevilgningene i fjor.

Dette kommer etter tidens krisevinter for togpassasjerne fra Moss, Østfold og en rekke andre strekninger. Derfor går nå Aps nestleder i Stortingets samferdselskomite ut med krass kritikk av jernbaneverket. Hun fremholder at det går rykter om en utidig omkamp kultur i etaten.

– Det kan godt være. Men det er likevel statsråden som har ansvaret, sier Tage Pettersen.

– Nå må hun på banen og med en kombinasjon av offentlig og privat samarbeid kan vi få fart på byggingen av tunnelen i Moss og dobbeltsporet videre gjennom Østfold, påpeker han.
 

Omkamp

– Jeg er ikke særlig overasket over påstanden om en ukultur i jernbaneverket, fremholder ordfører Paul-Erik Krogsvold. – Vi har ofte følt oss motarbeidet av etaten. Nå håper jeg planene i Moss kan forseres med prosjekt finansiering, sier han, som er skuffet over at de 25 millionene Moss og Østfold bevilget ennå står urørt.

– Nå må Jernbaneverket hyre inn private konsulentfirmaer hvis de ikke greier å gjøre planleggingsjobben selv, poengterer Sindre Westerlund Mork. (V). Jeg må si at jeg er forundret over at etaten har hele 900 millioner igjen fra 2009 budsjettet. Da må det være noe som er helt feil, avslutter han.
 


 

Artikkeltags