Tage Pettersen vil overbevise sykehusledelsen

Tage Pettersen og rundt 200 andre møtte opp da det ble arrangert fakkeltog gjennom Dronningensgate i Moss mandag til støtte for å beholde akuttmottaket.

Tage Pettersen og rundt 200 andre møtte opp da det ble arrangert fakkeltog gjennom Dronningensgate i Moss mandag til støtte for å beholde akuttmottaket. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Moss' påtroppende ordfører kjemper videre for å bevare akuttmottaket i Moss.

DEL

På bystyret mandag ba Pettersen ordfører Paul-Erik Krogsvold om å skrive et brev til ledelsen ved Sykehuset Østfold og kreve at akuttmottaket i Moss opprettholdes inntil videre.

Svaret var ifølge Pettersen kort og konkret: «ja».

Del på Facebook

I dag ettermiddag vil den påtroppende ordføreren møte sykehusledelsen for å diskutere saken.

– Jeg håper at ledelsen hører på bekymringsmeldingene fra mossinger, sier han.

– Ikke liv og død

Sykehusets kommunikasjonsdirektør, Anne Grethe Erlandsen, har tidligere uttalt seg til media og sagt at et stengt akuttmottak ikke vil gå utover pasientsikkerheten. Det er Pettersen delvis enig i.

– Jeg håper hun har rett. Jeg tror ikke det er et spørsmål om liv og død. Dette handler mer om at når man først må til Fredrikstad, så blir kapasiteten der sprengt. Det går utover selve kvaliteten på tilbudet, sier han.

– Hva tror du vil skje?

– Det er sykehuset som vil bestemme til slutt, men vi håper vi kan påvirke dem nok til å ta den rette avgjørelsen, svarer han.

Les også: Gikk i fakkeltog for å bevare akuttmottaket i Moss

Artikkeltags