Tage sier nei til sikker Stortingsplass

Tage Pettersen har sittet som ordfører i Moss i få måneder. – Jeg akter å fullføre den jobben, og derfor vil jeg si nei takk til en eventuell sikker plassering på Østfold Høyres liste til neste stortingsvalg, sier han.

Tage Pettersen har sittet som ordfører i Moss i få måneder. – Jeg akter å fullføre den jobben, og derfor vil jeg si nei takk til en eventuell sikker plassering på Østfold Høyres liste til neste stortingsvalg, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tage Pettersen tar gjenvalg som fylkesleder i Østfold Høyre. Men fast plass på Stortinget ønsker han ikke. Iallfall ikke ennå.

DEL

Det er valgkomiteen i Østfold Høyre som foreslår Moss’ ordfører som fylkesleder i to nye år.


– Jeg har innehatt det vervet i fire år allerede og føler at det er viktig og riktig å søke gjenvalg. Det sikrer Moss og regionen vår en stemme i mange viktige fora – blant annet en plass i Høyres sentralstyre, der jeg sitter i egenskap av fylkesleder. Derfor svarer jeg et klart ja på spørsmål om jeg har tid til å påta meg gjenvalg her, sier Pettersen til Moss Avis.

Skal fullføre

Drøyt ett og et halvt år foran stortingsvalget ligger Høyre svært godt an på meningsmålingene – så høyt at partiet høyst sannsynlig vil øke fra én til to representanter fra Østfold.

– Det å si ja til gjenvalg som fylkesleder er kanskje din måte å posisjonere seg på foran 2013-valget? For du har vel ambisjoner om å erobre en plass på Løvebakken ved siden av Ingjerd Schou?
– Nei, faktisk ikke. Det jeg har ambisjoner om og lyst til, er å få en plassering på H-lista som sikrer meg en varamannsplass på Stortinget.


– Du vil med andre ord frasi deg annenplassen?


– Riktig oppfattet. Jeg har fått et tillitsvotum fra velgerne i Moss. Og jeg skal levere i tråd med det – først som ordfører og deretter som byrådsleder når eller hvis parlamentarisme innføres i Moss. Og så får vi se hva som skjer når vi kommer fram til stortingsvalget i 2017 – eller hvis Erna Solberg skulle åpne døra til et regjeringskontor, sier han.

Nestleder Kant


Østfold Høyre holder sitt årsmøte 3. mars, og valgkomiteen har allerede lagt fram sin innstilling. Går den igjennom, går altså Pettersen løs på sitt år nummer fem og seks som fylkesleder.


Med seg i arbeidsutvalget får han 1. nestleder Gretha Kant fra Moss, som ikke er på valg i år. Som 2. nestleder innstilles Eirik Milde fra Halden for to nye år. Peter Kuran fra Fredrikstad foreslås som styremedlem for to år – sammen med Thor Hals fra Askim, som ikke er på valg.

Rafshol

Går alt som det skal, vil arbeidsutvalget i Østfold Høyre bestå av Eli Uttakleiv (kvinnepolitisk leder), Ingjerd Schou (fra fylkestingsgruppa) og Arnt Storvik og Jonas F. Bremtun som representant for henholdsvis Senior Høyre og Unge Høyre.


Vi legger merke til at Råde-ordfører René Rafshol foreslås som medlem av desisjonskomiteen. Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, innstilles som leder av lovkomitee

Artikkeltags