Tage vil kjempe for akuttmottaket i bystyret

Høyres påtroppende ordfører, Tage Pettersen, vil bevare akuttmottaket i Moss. Her under et fakkeltog mot vold i byens gater.

Høyres påtroppende ordfører, Tage Pettersen, vil bevare akuttmottaket i Moss. Her under et fakkeltog mot vold i byens gater. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Påtroppende ordfører Tage Pettersen vil ta opp kampen for akuttmottaket i bystyret til mandag.

DEL

Der vi han be ordfører Paul-Erik Krogsvold om å skrive et brev til ledelsen ved Sykehuset Østfold og kreve at akuttmottaket i Moss opprettholdes inntil videre.

Aksjonsgruppen med Hilde Henriksen i spissen, som har tatt initiativet til fakkeltoget på søndag, stilte også på folkemøtet på Tivoli i regi av Moss Avis. Der ba de om politikernes støtte til kampen for å bevare akutten i Moss inntil det nye sykehuset på Kalnes står klart.

Les saken her: Må samle akutten og frigjøre lokaler

Del på Facebook

– Jeg har vært legesekretær i 29 år og de siste årene har det vært kaos ved sykehuset i Fredrikstad. Elendige lokaler, lang ventetid og dårlig behandling er det mange som har opplevd.
– Og her vil de ha akuttmottak for 300.000 mennesker i fem år. Det synes vi er uholdbart og derfor ber vi mossingene støtte opp om aksjonen og gå i fakkeltoget til søndag, påpeker Henriksen.

Les også: Akutt syke må til Fredrikstad

Høyres Tage Pettersen erklærte seg helt enig med aksjonsgruppen under folkemøtet. Nå vil ha be avtroppende ordfører skrive et brev til administrasjonen ved sykehuset, før han selv tar over ordførerklubba.

– Jeg blir ikke ordfører før den 17. oktober. Men jeg synes ikke vi skal vente til da med å si i fra hva vi mener. Derfor vil jeg altså be Paul-Erik Krogsvold forfatte dette brevet så fort som mulig. Det vil skje gjennom et grunngitt spørsmål i bystyret på mandag.

– Hva skjer hvis dere får tommelen ned?
– Nå får vi først sende et brev og så må vi i tilfelle be om et møte for å forklare situasjonen for Moss by uten et akuttmottak.

Les også: Helsepersonell fortsatt skeptiske

– Skal du selv gå i tog på søndag?
– Ja, jeg har planer om å delta i dette fakkeltoget, avslutter Tage Pettersen.

Artikkeltags