Thailandsk buddhistisk tempel innviet på Kambo

Det thailandske buddhistiske tempelet i moss ble innviet på lørdag.

Det thailandske buddhistiske tempelet i moss ble innviet på lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

På lørdag ble første thailandske buddhistiske tempelet innviet i Moss. Fire munker og omtrent 60 fremmøtte var til stede da tempelet ble innviet i en privat leilighet i Snekkerfaret 2A på Kambo. Nå arbeider det thailandske miljøet for permanente lokaler.

DEL
Stemningen var høytidelig da tempelet ble offisielt innviet. I tillegg til to munker fra mossedistriktet, hadde menigheten fått besøk av to munker fra Stockholm og Gøteborg. Slik som ritualet tilsier fikk munkene utlevert ris, mens den øvrige menigheten forsynte seg av den tradisjonelle thailandske maten som ble servert. Etter at munkene har spist maten, ber kvinnene for Buddha.
- Munkene får ikke lov til å spise mer enn ett måltid om dagen, og dette måltidet må de spise for klokken 12. Etter dette får de kun drikke vann, kaffe eller te, opplyser Wanida Mentzoni, som er medlem i menigheten.

Ønsker nye lokaler

Wanida presiserer at tempelet skal være et samlingssted for thailendere fra hele Østfold, og ikke kun fra mossedistriktet. Foreløpig ligger tempelet i en privat leilighet på Kambo, og nå ønsker hun å arbeide for nye og mer permanente lokaler, men økonomien utgjør et hinder.
- Vi har ikke penger, men vi håper å kunne samle inn penger for nytt lokale og drift av tempelet, opplyser hun.    

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.