«Tine Ekte meierismør selges. Åpnet 500g pakke, men tatt en tynn, ubetydelig stripe av»

Av

Smør av god kvalitet, åpnede smørpakker og hundrekilosforskyninger av mangelvaren er noe av det annonsørene frister med på finn.no.

Det finnes over 500 annonser på finn.no når du skriver "smør" i søkefeltet. Noen er morsommere enn andre.

Det finnes over 500 annonser på finn.no når du skriver "smør" i søkefeltet. Noen er morsommere enn andre. (Foto: )

DEL

Få MA+ for 99 kroner for 1 måned!

Det florerer av annonser på finn.no og smørkrisen i Norge vokser seg større for hver dag som går. Flere østfoldinger tilbyr seg å kjøre til Sverige for å skaffe smør og sende i posten, mot flere hundre kroner i betaling, vel å merke.
Når man søker på smør på finn.no gir det 507 søkeresultater.

Det finnes 19 annonser i Østfold og 47 i Akershus. Alle annonsene dreier seg riktig nok ikke om smørmangelen, men det er bilder av meieriproduktet som pryder det populære kjøp og salg-stedet finn.no når du skriver «smør» i søkefeltet.

«100 KG SMØR selges til høystbydende!
 50 kg Bakkedal smør og 50 kg lise stekemargarin selges til høystbydene, dansk smør. Leveres i Oslo søndag den 18 / 12 -2011»

Og folk er på tilbudssiden. En mann fra Son skriver følgende i sin annonse: 

«Smør av god kvalitet 500g salta 360kr, usaltet 500g 400kr. 
Laktosefri smør 500g 500 kr. Ny eller brukt: Ny»

Moss Avis forsøkte å kontakte vedkommende, uten å lykkes med det. Vi forsøkte også å komme i kontakt med flere av finn.no-annonsørene og blant disse var Ragnhild fra Råde. Hun selger nemlig en åpnet pakke meierismør til 400 kroner:
«1 pk Tine Ekte meierismør selges. Åpnet 500g pakke, men tatt en tynn, ubetydelig stripe av. Oppbevart kaldt og renslig. Utgår på dato 23.12.2011. Gjør et kupp til julebaksten;-). Ny eller brukt: Brukt»

Ulike aktører

Om annonsene er seriøse eller ikke er vanskelig å vurdere. Det er sikkert en god miks av spøkefulle aktører som utnytter smørkrisen i Norge til «practical jokes» på finn.no. Men så har du de som faktisk ønsker å selge smør så dyrt som mulig og tjene en slump på det noe spesielle nasjonalproblemet.
En Oslo-mann står bak følgende annonse:
«100 KG SMØR selges til høystbydende!
«50 kg Bakkedal smør og 50 kg lise stekemargarin selges til høystbydene, dansk smør. Leveres i Oslo søndag den 18 / 12 -2011»

11. desember skrev VG om en russer som ble tatt i tollen på Svinesund med 90 kilo smør i bagasjen og ut ifra annonsene på finn.no er løsningen for mange å dra til de andre nordiske landene for å sikre julebaksten. For nå er det jul igjen!

 

Artikkeltags