«Tine Ekte meierismør selges. Åpnet 500g pakke, men tatt en tynn, ubetydelig stripe av»

Det finnes over 500 annonser på finn.no når du skriver "smør" i søkefeltet. Noen er morsommere enn andre.

Det finnes over 500 annonser på finn.no når du skriver "smør" i søkefeltet. Noen er morsommere enn andre. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Smør av god kvalitet, åpnede smørpakker og hundrekilosforskyninger av mangelvaren er noe av det annonsørene frister med på finn.no.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det florerer av annonser på finn.no og smørkrisen i Norge vokser seg større for hver dag som går. Flere østfoldinger tilbyr seg å kjøre til Sverige for å skaffe smør og sende i posten, mot flere hundre kroner i betaling, vel å merke.
Når man søker på smør på finn.no gir det 507 søkeresultater.

Det finnes 19 annonser i Østfold og 47 i Akershus. Alle annonsene dreier seg riktig nok ikke om smørmangelen, men det er bilder av meieriproduktet som pryder det populære kjøp og salg-stedet finn.no når du skriver «smør» i søkefeltet.

«100 KG SMØR selges til høystbydende!
 50 kg Bakkedal smør og 50 kg lise stekemargarin selges til høystbydene, dansk smør. Leveres i Oslo søndag den 18 / 12 -2011»

Og folk er på tilbudssiden. En mann fra Son skriver følgende i sin annonse: 

«Smør av god kvalitet 500g salta 360kr, usaltet 500g 400kr. 
Laktosefri smør 500g 500 kr. Ny eller brukt: Ny»

Moss Avis forsøkte å kontakte vedkommende, uten å lykkes med det. Vi forsøkte også å komme i kontakt med flere av finn.no-annonsørene og blant disse var Ragnhild fra Råde. Hun selger nemlig en åpnet pakke meierismør til 400 kroner:
«1 pk Tine Ekte meierismør selges. Åpnet 500g pakke, men tatt en tynn, ubetydelig stripe av. Oppbevart kaldt og renslig. Utgår på dato 23.12.2011. Gjør et kupp til julebaksten;-). Ny eller brukt: Brukt»

Ulike aktører

Om annonsene er seriøse eller ikke er vanskelig å vurdere. Det er sikkert en god miks av spøkefulle aktører som utnytter smørkrisen i Norge til «practical jokes» på finn.no. Men så har du de som faktisk ønsker å selge smør så dyrt som mulig og tjene en slump på det noe spesielle nasjonalproblemet.
En Oslo-mann står bak følgende annonse:
«100 KG SMØR selges til høystbydende!
«50 kg Bakkedal smør og 50 kg lise stekemargarin selges til høystbydene, dansk smør. Leveres i Oslo søndag den 18 / 12 -2011»

11. desember skrev VG om en russer som ble tatt i tollen på Svinesund med 90 kilo smør i bagasjen og ut ifra annonsene på finn.no er løsningen for mange å dra til de andre nordiske landene for å sikre julebaksten. For nå er det jul igjen!

 

Artikkeltags