Kubberød er prosjektleder i Tjukkasgjengen, og sendte inn søknad om tildeling fra Extra-stiftelsen for å kunne gi et bedre tilbud til medlemmene, blant annet ved å utdanne ledere for gruppene.

- Ja, da får vi prøve å snekre sammen et nytt landstreff, og få laget en plan for å utdanne de som skal drive de lokale chapterne, sier Kubberød. Han er strålende fornøy med den hyggelige nyheten.

Tjukkasgjengen ble startet av Jan Ellefsen i Moss, og har nå 310 avdelinger og cirka 30.000 medlemmer.

- Vi har blant annet et chapter med 20-30 utviklingshemmede som  hver torsdag møter opp på Bajazzo for å gå sammen. Kankje vil det dryppe litt på dem også, for den gruppa trenger masse trim, sier Kubberød.

LES OGSÅ: Har fått egen gruppe for utviklingshemmede

Gladnyhet

- Ja, dette var moro, virkelig en kjempenyhet at Extrastiftelsen valgte å støtte oss nok en gang. Vi fikk sponsormidler til det første landstreffet på Quality, så da er det ekstra overraskende at vi blir belønnet nok en gang.

Extrastiftelsen deler ut midler til frivillige organisasjoner som jobber med helse, forskning og rehailitering, og Tjukkasgjengen har vært livsviktig for mange.

Det er utrolig mange gode historier i Tjukkasgjengen fra mennesker som har kommet seg ut av passitivit, som har redusert medisinbruken sin, og som kanskje aldri ville klart å komme seg ut på egen hånd.

- Mange har også gått ned i vekt, selv om vi ikke har fokus på vekt. Og for mange er det også en seier, sier ildsjelen Kubberød.

Han er ekstra fornøyd med at noe som faktisk ble startet i Moss, har blitt kjent over hele Norge.

- Også er det utrolig sosialt, og har gitt mange mennsker et nytt nettverk og nye venner. Ja, denne nyheten gleder jeg meg til å fortelle de andre i styret, sier han.

LES OGSÅ: Nå har også helseministeren slengt seg på Tjukkasbølgen