Planen er at alle skal klare å gå fra Moss til Hankø, en strekning på 3,1 mil.

- Dette skal vi klare, sier Tjukkasgeneral Jan Ellefsen. Planen er å klare turen på seks timer, og da er pauser og matstasjoner lagt inn.

- Turruten vår går stort sett på gangstier. Men på enkelte strekninger, som for eksempel fra Halmstad til Tomb og Huseby til Hankø, må vi gå på vanlig trafikkerte veier, sier Ellefsen.

Den store Tjukkas-styrkeprøven

Dette ble lagt ut på Tjukkasgjengen Facebook-side i går:

"I morgen legger endel tjukkaser fra Chapter Moss ut på Den store Tjukkas-styrkeprøven! Det er en marsj fra Moss til Hankø, og er på ca 3,1 mil. Vi regner med å bruke ca 6 timer inklusive matstasjoner og pauser. Vi har ordnet med følgebil som har med tørt tøy, tørre sokker, gnagsår-plaster, ekstra joggesko, drikke og som kan plukke opp eventuelle deltagere som gir opp... selv om vi håper at alle skal klare det. Hjemturen går med båt."

Allerede i god tid før klokken ble ni dukket det opp ivrige medlemmer av Tjukkasgjengen som hadde tatt utfordringen. I tillegg til de som er fra chapter Moss, dukket det også opp medlemmer fra chaptere i Jessheim, Nannestad og Sarpsborg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tjukkasgjengen går til Hankø

TOK UTFORDRINGEN Her er gjengen ved Washland før avgangen på den store Tjukkas-styrkeprøven.

Slipper å gå hjem igjen

Tjukkas-styrkeprøven går fra Washland i Rabekkgata til Hankø. En av deltakerne har stilt båten sin til disposisjon, og den ligger klart for å frakte alle tjukkasene hjem igjen.

Kai Nesselquist er optimist.
- Jeg tror dette går fint. Det er jo mulighet for at noen kan få gnagsår, men vi har følgebil som har med seg gnagsårplaster og drikke. Så dette tror jeg går bra.

- Neste år går vi begge veier! utbryter en av de andre deltakerne.

Dermed var det klart for avgang, med første stopp hos foreldrene til Frank på Halmstad.