Tjukkasgjengen har vokst seg stor

Jan Ellefsen er nominert til Østfoldprisen. Her ønsker han Tine Kristfoffersen velkommen i Tjukkasgjengen.

Jan Ellefsen er nominert til Østfoldprisen. Her ønsker han Tine Kristfoffersen velkommen i Tjukkasgjengen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med 320 avdelinger fordelt på ni land er Tjukkasgjengen vokst seg store. Nå er de i gang igjen der de startet.

DEL

- Nå som det blir for mørkt å gå i skogen på kvelden så samles vi ved Washland på Høyda igjen. Vi begynner turene klokka 19.00 fra mandag til torsdag, sier en Tjukkas-general Jan Ellefsen.

Mandag var det «offisiell» start på høstsesongen etter at gjengen har gått ut fra Ryggeheim i hele sommer. Mellom 20 og 30personer møtes som regel på hverdagene for å gå eller løpe på tur sammen.

- En del av de som har vært med helt fra starten i januar 2012 har nesten blitt «overspreke», og løper eller sykler i stedet for å gå de vanlige Tjukkasløypene, forteller Ellingsen som stadig kan konstatere at det kommer nye, blide mosjonister til i gjengen.

Se video av helseminster Jonas Gahr Støre rose Tjukkasgjengen

Debutanter

Lise-Gro Ramdahl hadde sin debut på mandag, mens Tine Kristoffersen la ut på sin første Tjukkas-tur tirsdag.

- Jeg har tenkt på dette lenge, og fant ut at nå var det endelig på tide. Tjukkasgjengen er veldig sosial og tillegg så får man jo også mosjon, sier Ramdahl som avslører at hun allerede har en treningsøkt bak seg på tirsdag morgen.

- Tidligere så trente jeg den del, men i det siste har det ikke blitt så mye, innrømmer Tine Kristoffersen som gleder seg til å gå turer med Tjukkasgjengen utover høsten.

Artikkeltags