For det er ingen tvil om at denne gjengen er godt synlig og den vokser med rekordfart.

Nå er også Tjukkasgjengen foreslått til Østfold fylkeskommunes hederspris.

– Denne prisen skal blant annet være en heder for å gjøre Østfold kjent utenfor fylkets grenser, påpekte varaordfører Erlend Wiborg.

– Det synes jeg denne gjengen har gjort på en utrolig fin og sosial måte. Derfor har jeg i dag anbefalt Tjukkasgjengen som kandidat til å vinne årets Østfoldpris, sier Erlend Wiborg.

- Han minner om at Tempo Moss vant i fjor. Tidligere prisvinnere har blant annet vært Arne Skauen, Vivi Haug og gjengen bak Allsang på grensen.

Fredag fikk også Tjukkasgjengen en klapp på skuldra av Moss kommune.
 – Vi fikk inn en søknad om støtte på 10.000 kroner til refleksvester, forklarer Sindre Westerlund Mork (V). – Den har vi innvilget fordi kommunen er imponert over det arbeidet denne gjengen gjør med å få folk ut av sofaen. Dette er en kjempefin måte å få folk til å trimme på, påpeker han.

- Ja, vi har bare et krav, ler initiativtaker bak Tjukkasgjengen, Jan Ellefsen.

– Og det er at du må være blid.

– Men pågangen er så stor at vi stadig trenger flere vester. Derfor håper vi at flere bedrifter i Mossedistriktet kan hjelpe oss med dette, slik at alle som kommer kan få en gratis refleksvest.

– For øvrig har vi nå kommet opp i hele 13780 medlemmer fordelt på 197 avdelinger. Vi har avdelinger i Sverige, Danmark, Spania, Frankrike og Hellas, understreker Ellefsen.