Lørdag var de ute på nok en tur med Den Norske Turistforeningen og chapteret fra Bajazzo i Moss. En tur de beskriver som strålende.

– Stemningen var helt på topp og vi var veldig heldige med været. Vi gikk en tur til Canadahytta og så videre til Grevlinghuken der vi grillet, sier Jan Ellefsen, mannen bak Tjukkasgjengen

Fortsetter å vokse

Siden den spede begynnelsen på Facebook, har Tjukkasgjeng-initiativet bare blitt mer og mer populært. Og det gir seg ikke, forteller Ellefsen

– Nå er vi oppe i 352 avdelinger i landet og ca. 30 000 medlemmer. Det har også nådd utlandet. Folk på ferie i for eksempel Gran Canaria fortsetter å gå som en del av Tjukkasgjengen der, forteller den fornøyde initiativtakeren.

Han hadde aldri trodd at Tjukkasgjengen skulle bli så stort.

– Ikke i mine villeste fantasier hadde jeg trodd det. Hadde jeg visst det, burde jeg kanskje ha revurdert navnet. Det har jeg fått mye «juling» for, ler han.

Mye å gjøre på dugnad

Nå har turgåerne blitt så anerkjente at helsedirektoratet og helsedepartementet har brukt dem i høringsgrupper. Det har etter hvert å håndtere fenomenet på dugnad.

– Nå prøver vi å få på plass en ansatt. Det kan se ut som vi får det til, fortsetter Ellefsen

Tjukkasgjengen er et gratis, lavterskel helsetilbud der de eneste kravene for å bli med er et par sko. Og slik skal det forbli.

– Det er helt utelukket med noe annet, konstaterer Ellefsen