Klokken 12 i dag møtte drøye 20 medlemmer i Tjukkasgjengen opp på Festestranda i Rygge. Solen skinte både da og tre timere senere, da Moss Avis tittet nedom stranden.

Stemningen var upåklagelig, selv om en vind fra sør-øst la en ørliten demper på Tjukkasgjengens påsketradisjon, strandselskapet påskeaften.

Og planen for den lange lørdagen var og er enkel: På et tidspunkt å havne på klubbhuset, Øre Kro. Der er det åpent til 02 i natt - 14 timer etter påskefestens start. Og inkludert eventuelle nachspiel, kan påskemorgen komme brått på selv de muntreste i gjengen...

Dag Otto til landstreffet

Kjenner vi Tjukkasgjengen rett, så er de fit for fight i arbeidslivet igjen tirsdag.

Og, ikke minst, så skal alle være klare for mer moro allerede neste helg. Da arrangeres Landstreffet i Sarpsborg fra fredag til søndag. Og selv om det blir band og moro på kveldstid, blir det også alvor.

Tidligere proffsyklist og nå høyprofilert TV2-mann Dag Otto Lauritzen kommer for å holde foredrag lørdag formiddag, mens trimguru Kari Jaquesson kommer for å trimme både hodene og kroppene til tjukkasene søndag.

- Nærmere 300 deltagere er meldt til Landstreffet, hvor vi også har workshops for å utveksle erfaringer, forteller pressekontakt Tore Kubberød.

Flere "Bajazzo-chaptere"

- Ett av målene med årets landstreff er å få flere til å starte chapter for psykisk utviklingshemmede, på linje med Bajazzo-tjukkasene i Moss. Både ansatte og beboere ved boliger for psykisk utviklingshemmede i Moss vil komme til landstreffet og fortelle om sine erfaringer med Tjukkasgjengen, forteller tjukkasgeneral Jan Ellefsen.