Torgeir bød opp til fest

Torgeir Hansen på gitar og vokal  og Tore Aakre på trommer. Men det var  Tomm Hansen som var hovedvokalist på «When the Saints go marchin' in».

Torgeir Hansen på gitar og vokal og Tore Aakre på trommer. Men det var Tomm Hansen som var hovedvokalist på «When the Saints go marchin' in». Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«When the Saints go marchin' in» synger Torgeir Hansen og gjestesolist Tomm med samme etternavn. Da er festen allerede i full gang.

DEL

Det er tirsdag kveld. Ute er det regnfullt og kaldt. Men inne på Løvstad på Dilling i Rygge er det lyst og varmt. I dobbelt forstand. For Torgeir Hansen, mest kjent som frontfigur i Torgeir og Kjendisene, er en sann mester i å få kontakt med publikum og kjøre stemningen i taket.

Og det er nettopp det som skjer her– når Torgeir, assistert for anledningen av Tore Aakre på trommer og Geir Harstad på gitar, drar den ene sangen etter den andre og høster stor og fortjent applaus fra publikum, en gruppe psykisk utviklingshemmede fra Rygge og Råde.

«Kafékroken»

Bredsanskroken bofellesskap i Rygge står som arrangør av «Kafékroken» hver tirsdag. Av plasshensyn er det lokalene på Løvstad som tas i bruk. Og denne kvelden er det altså Torgeir Hansen som er hyret inn for å underholde.

Skjønt: Hyret inn er ikke et helt dekkende uttrykk i denne sammenhengen. For Torgeir gjør dette helt frivillig og tar bare en symbolsk sum som skal dekke leie av det aller mest nødvendige av anlegg.

Bare hyggelig

– Hvorfor jeg gjør dette? Fordi det er en glede å kunne glede andre. Jeg fikk en forespørsel fra Jo Kristian Kjøniksen ved Bredsandkroken. Og det var jo bare hyggelig å si ja til å spille for et så entusiastisk publikum. Jeg er en person som liker utfordringer. Og sånt som jeg gjør her i dag, er noe av det vanskeligste, i og med at det er «ukjent territorium» for min del, sier Torgeir, som også gjør en frivillig-innsats som hjelpetrener for Øreåsen ILs 98-årgang i jentefotball.

Tas på alvor

– Selv om dette er en enkel jobb i forhold til alle de store oppdragene jeg har sammen med Kjendisene, er det noe jeg tar på alvor. For jeg vet at disse brukerne setter svært stor pris på sang og musikk. Og derfor fortjener de også at jeg gir av meg selv og gjør mitt beste, legger han til.

Assistenter

– Tidligere har jeg spilt en del for IL Tempo Moss. Jeg har vært både på Varmestua og i fengselet. Og du skal ikke se bort fra at jeg kommer tilbake til Løvstad igjen, smiler han.
I så fall må det jo være betryggende at han har to solide «medspillere» i bakhånd.

– Ja, jeg har alliert meg med Tore Aakre på trommer og Geir Harstad på gitar. De har fått være med på å bære og rigge utstyr, og de får være med meg «backstage» for å lade opp og bli enige om repertoaret. Vi hadde lydprøve, forresten, og den gikk knall, smiler Torgeir Hansen og former tommel- og pekefinger til en o.

Kjempestemning

Selve konserten var knall, den også. Det kan Moss Avis' utsendte skrive under på. Tore Aakre ønsket seg Tempo Moss-låten og MFK-sangen og noe med Jahn Teigen, mens Geir har en forkjærlighet for svensktopper, for eksempel «Gulbruna ögon».

Både medspillere og resten av publikum fikk det de ba om, inkludert en spesialversjon av Jahn Teigens «Min første kjærlighet»: «Jeg er tung og spiser alt» Og «Mitt første kjøleskap».

Og så mye svingte det av konserten at Bjørn Ramsjø og Berit Harridsleff bare måtte ut på dansegulvet. Der ga de til beste en oppvisning som endte med karakteren 10 fra alle de tre medlemmene av det hastig oppnevnte dommerpanelet.

Kort sagt: Vel blåst! Dette var et lysglimt i førjulsmørket!

Artikkeltags