Det var like før klokken 14 i ettermiddag at Redningssentralen fikk beskjed om at en båt hadde gått rundt. Kantringen skal ha skjedd mellom Bastøy og fastlandet, cirka 1.5 nautiske mil fra land.

Del på Facebook

Slepebåten med lekteren var ute på et oppdrag som Veidekke utfører for Statnett i forbindelse med en ny sjøkabel over Oslofjorden.

Tre var ombord i båten og to av disse skal ha havnet i vannet da båten kantret.

Ifølge Redningssentralen er én av mennene fra mossedistriktet, mens de to andre kommer fra Vestfold. To av mennene skal være i 30-årene, mens den siste er i 40-årene.

Stor redningsaksjon

En redningsaksjon ble iverksatt umiddelbart og både Bastø 1, Bastø 4 og Verderøy bisto i arbeidet. Redningsskøyta Horn Flyer ble også tilkalt, men ble senere dimmitert.

- De tre personene er i båten, men det er en del vann i den, opplyste Redningssentralen til moss-avis.no få minutter etter at meldingen om ulykken hadde tikket inn.

Les også: Helikopterkrise på Rygge i sommer

En av personene i båten skal selv ha varslet om ulykken. Et Sea King helikopter fra Rygge hentet opp de tre mennene og fraktet dem til Rygge flystasjon.

- De har vært i sjøen alle tre. En av dem tas med i ambulanse for ytterligere sjekk, opplyser Bjørn Magnussen ved Redningssentralen til moss-avis.no

Ifølge han er båten som kantret en tidligere slepebåt som nå brukes som fritidsbåt.

Fikk slagside

Ifølge politiet hadde båten problemer, fikk slagside og gikk deretter rundt.

Den kantrede båten blir etter all sannsynlighet fraktet inn til Moss, opplyser Tom Lystad, vaktsjef ved Moss havn.

HAR DU TIPS OM SAKEN? TA KONTAKT MED MOSS AVIS PÅ TELEFON: 95896191 ELLER EPOST: internett@moss-avis.no