Tre Ryanair-fly sendte nødmelding på samme dag

Ole-Morten Ruud var en av passasjerene på flyturen fra Malaga til Torp, som tok en uventet mellomlanding på Rygge flyplass.

Ole-Morten Ruud var en av passasjerene på flyturen fra Malaga til Torp, som tok en uventet mellomlanding på Rygge flyplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tre Ryanair-fly som opprinnelig skulle til Madrid, måtte på samme dag sende nødmelding på grunn av manglende drivstoff.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

De tre flyene var blitt omdirigert til Valencia, vel en times flyvning unna, på grunn av et kraftig tordenvær ved den spanske hovedstaden den 26. juli, skriver den irske avisa Sunday Independent of Ireland.

Avisa har fått bekreftet dette ved å lytte til samtalene mellom to av flyene og flygelederne for det gjeldende luftrommet. Der går det fram at med bare tre minutters mellomrom bruker to av Ryanairs piloter utrykket «mayday» overfor flykontrollen. Et tredje Ryanair-fly måtte også sende nødmelding på grunn av slunkne drivstofftanker samme dag, skriver Sandefjords blad.

Les også: Ryanair fløy over Middelhavet med skadd vinge

- Vi beklager

Dermed måtte andre fly som skulle gå ned ved flyplassen, vente - og la Ryanairflyene lande først. Ryanair bekrefter nødmeldingene over for den irske avisa.

- De tre flyene landet normalt, og vi beklager overfor passasjerene som ble berørt av omdirigeringene som skyldes uvær, sier Stephen McNamara i Ryanair i sin uttalelse.

Nødmeldingene kommer etter at lavbudsjett-selskapet har gjennomført effektiviseringstiltak for å redusere volumet av ekstradrivstoff som pilotene tanker. Selskapet har sendt ut to notater til pilotene der de har tatt opp begrunnelser piloter har oppgitt for å tanke ekstra.

«Urimelige unnskyldninger»

Flyselskaper kan bli anbefalt et minimum av drivstoff for flyturer, men til syvende og sist er det piloten selv som bestemmer, skriver den irske avisa, som siterer fra de to notatene.

Der blir pilotene oppfordret til ikke å bruke «urimelige unnskyldninger» for å laste mer enn det anbefalte minimumet.

Fra Norge flyr Ryanair til Madrid fra Moss lufthavn Rygge. Ryanair flyr direkte til følgende spanske destinasjoner fra Sandefjord lufthavn Torp: Alicante, Mallorca og Malaga.

Artikkeltags