Gå til sidens hovedinnhold

Tre topper på en helg

Artikkelen er over 6 år gammel

1. Jeløy Speidergruppe arrangerer den populære trefjellsturen for åttende gang til helgen. Se video fra turen ved å trykke på bildet over.

– I år deler vi ut våre første jakkemerker i gull, sier Peik Næsje, speiderleder i 1. Jeløy Speidergruppe.

Målet med trefjellsturen er å besøke de tre høyeste toppene på Jeløy i løpet av helgen: Bjørnåsen (139 moh.) på nordre Jeløy, Rambergåsen (140 moh.) midt på øya og Rødsåsen (70 moh.) på søndre Jeløy.

Se værvarselet for helgen her

Jakkemerke

De som besøker alle de tre toppene i løpet av helgen får utdelt et jakkemerke som er laget spesielt til dette arrangementet.

– Mange har begynt å samle på merkene. Etter tre bronse får man sølv, og i år blir det altså noen som får gull, sier Næsje.

Antallet som deltar er økende for hvert år. I fjor gikk 800 stykker, både barn og voksne.

– Det er moro at det er så stort spekter av folk som går. Det skal skje litt på hver topp, med lek og konkurranser eller et kakestykke, som et trekkplaster for ungene, sier Næsje.

Det skjer mer denne helgen - sjekk ut kalenderen vår her

Samarbeid

Nytt av året er at speiderne samarbeider med DNT Vansjø og Vedfestivalen på Skallerød gård om arrangementet.

– Vedfestivalen er lagt til søndag samme helg, slik at man kan oppleve det spennende som foregår der før man går opp på Bjørnåsen. Og DNT Vansjø er med og arrangerer, og har tatt turen inn i sitt program, sier Næsje.

Les flere turforslag og flere lokale nyheter om friluftsliv her

– Dette er et lavterskeltilbud, og det er gratis å delta. Det er en måte for oss som er speidere å gi noe tilbake, og gjøre noe som er positivt, sier Næsje.

Mange opplever nye ting i sitt nærmiljø på trefjellsturen.
– Det er mange som kommer og sier at her har jeg aldri vært før, selv om de har bodd i Moss i mange år, sier Peik Næsje.

Moss Avis på tur

I høst vil Moss Avis presentere ulike turer i mossedistriktet, og aller først ut er nettopp de tre toppene på Jeløy. Serien har vi kalt «Ut på tur...» og produseres som videoserie.

I dag kan du se første episode, som bør inspirere til å bli med på trefjellsturen. Det blir en ny episode med nytt mål hver fredag fremover. Vi ønsker god tur!

Les flere turforslag og flere lokale nyheter om friluftsliv her