Trodde ikke på parlamentarisme-forslaget

Denne høsten har forslaget om innføring av parlamentarisme kommet i fokus for rådmann Bente Hedum og formannskapet.

Denne høsten har forslaget om innføring av parlamentarisme kommet i fokus for rådmann Bente Hedum og formannskapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Da rådmann Bente Hedum ble ansatt, fikk hun vite om Frps forslag om å innføre parlamentarisme. Men ingen trodde det var like rundt hjørnet.

DEL

Det sier Moss Aps gruppeleder, Tomas Colin Archer. Han satt i ansettelsesutvalget sammen med blant annet daværende ordfører Paul-Erik Krogsvold og Tage Pettersen.

I et leserinnlegg fremholder Thor Chr. Hansteen i Moss Høyres bystyregruppe at dette må bety at parlamentarisme ikke kan ha kommet som en stor overraskelse.

Men det er ikke Archer enig i.

– Det var Frp som ville at vi skulle informere om at partiet hadde fremmet et forslag om parlamentarisme, som ble nedstemt. Det gjorde vi, men underforstått var det vel ingen rundt bordet som trodde det ville være en realitet bare noenmåneder etterpå. Det ble heller ikke kommentert noe mer utover dette, sier han.

Dette bekrefter rådmann Bente Hedum.

– Jeg ble informert om at Frp hadde fremmet dette som et verbalforslag i bystyret. Men også jeg satt igjen med et følelse av at dette ikke ble sett på som særlig realistisk, forklarer hun.

Frp hadde høsten 2010 først fremmet dette forslaget i formannskapet. Siden ble det også fremmet i budsjettmøtet før jul, hvor det ble nedstemt. Det var ingen debatt rundt dette forslaget da.

– Det var Frps Erlend Wiborg som ba om at det ble stemt over dette forslaget, forklarer tidligere ordfører Paul-Erik Krogsvold.

– Denne anmodningen fulgt jeg, slik at det skulle bli anledning til å stemme over forslaget, som falt.

– Siden parlamentarisme ikke var et tema i valgkampen og valgets vinner, Moss Høyre, ikke hadde det i sitt program, så var det en stor overraskelse at det nye flertallet flagget at parlamentarisme skal innføres fra 1. august i år.

– Jeg hadde ikke inntrykk av at noen i ansettelsesutvalget så for seg dette, avslutter Krogsvold.

Artikkeltags