Uenighet om Middagsåsen har søkt støtte

 Middagsåsen regner med å åpne før jul, og mange barn og ungdommer i distriktet gleder seg til det. Men støtten kan det bli verre med.

Middagsåsen regner med å åpne før jul, og mange barn og ungdommer i distriktet gleder seg til det. Men støtten kan det bli verre med. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Middagsåsen har ikke gitt opp håpet om å få støtte fra kommunene. Men kommunene mener at det ikke er søkt.

DEL

Middagsåsen regner med å åpne før jul, og håper fortsatt på å få kommunal støtte fra Moss, Rygge, Råde og Våler, i form av kjøp av heiskort til skoleelever.

Moss Avis har tidligere skrevet at skianlegget måtte klare seg uten støtten i fjor, da den 3-årige avtalen gikk ut, og søknaden om forlengelse kom for sent.
Nå er det igjen tvil om Middagsåsen har søkt.


Del på Facebook

Ikke fått

Tidligere denne uken spurte Moss Avis ordførerne om de kom til å støtte Middagsåsen kommende sesong.
– Det må vi ta stilling til hvis vi får en søknad. Det har vi neppe fått, sa René Rafshol, ordfører i Råde.

– Det er ikke foreslått av rådmannen, så det må være hvis noen politiske partier ønsker å støtte Middagsåsen. Jeg tror ikke vi har fått noen søknad. Vi fikk et brev med orientering i sommer, sier ordfører Inger-Lise Skartlien i Rygge, og tilføyer at hun ønsker å prioritere Parkteatret framfor Middagsåsen ved støtte til regionale anlegg.

– I utgangspunktet ligger ikke dette i budsjettet. Jeg kan ikke se at vi har mottatt noen søknad, sa ordfører i Moss, Tage Pettersen, og tilføyde at selv med en søknad sitter støtten til Middagsåsen langt inne.

Middagsåsen mener at de har søkt:

– Vi møtte regionrådet i april, og hele møtet gikk ut på at vi ba om støtte, sier Øyvind Karlsen i Middagsåsen.
På møtet la representantene fra Middagsåsen fram en powerpointpresentasjon, hvor det blant annet sto: Middagsåsen trenger kommunalt støttekjøp av kort for de kommende 10 sesonger med kr 600 000 per år.

– Det er rart hvis de ikke oppfattet dette som en søknad. Det var ingen tvil om hvorfor vi var der. Det var for å søke om støtte. De ba om å få ettersendt regnskap, og det sendte vi i juli, sier Øyvind Karlsen.

– Skrev dere en skriftlig søknad?
– Vi skrev i powerpointpresentasjonen at vi ba om støtte. Det er mulig at ordet «søknad» ikke står der, så det spørs om formen var for dårlig. Men om det ikke ble lagt fram på et ark, er det ingen tvil om hvorfor vi var der. For meg virker det som kommunene ikke vil, sier han.

Ingen tvil

Ingen av dagens ordførere var på møtet i april. Ryggeordføreren var ikke til stede, og de øvrige kommunene har fått ny ordfører. Tidligere ordfører i Råde, Kjell Løkke, var der:

– Det er ingen tvil om at de ba om støtte. Det var det møtet dreide seg om. Etter møtet ble vi enige om at rådmennene fikk se på om det lot seg legge inn i budsjettet. Men det ble ikke lagt fram som et vanlig brev som kom inn i kommunens saksbehandlersystem, sier Løkke.

Mens Moss Avis har jobbet med denne saken, har Middagsåsen sendt ut skriftlig søknad:

– Søknad om støttekjøp av skikort til sammen 600.000 fordelt på Moss, Rygge, Råde og Våler kommune.

LES OGSÅ:

Avtalen med Middagsåsen var den eneste

Artikkeltags