– Vi har fordelt arbeidsoppgavene og synes det fungerer veldig bra, sier ekteparet Mork Sandersen.

De sitter i sitt nye showroom i Fossen 20 i Møllebyen, et lokale de alltid måtte innom da paret bodde i Oslo og var på besøk i Moss. Da visste de ikke at de selv kom til å ta over lokalet og fylle det med eksklusive fliser, at begge skulle jobbe der og at salget skulle gå veldig bra.

Det var på Gave og interiørmessen på Lillestrøm i 2011 at firmaet Ulfven begynte å bli kjent. Da var det kun Vibeke Mork Sandersen som hadde heltidsstilling i firmaet, Ole-Petter var «bare» med på fritiden. I mars i år sluttet han derimot i jobben i Oslo og fokuserer nå hundre prosent på familiefirmaet med samme navn som boligen de kjøpte i 2007 på Dyhre i Rygge kommune.

– Det begynte å bli altfor mye for Vibeke alene og da var det naturlig at jeg ble med på fulltid jeg også, sier Ole-Petter Mork Sandersen.

LES OGSÅ: Gjorde interiørdrøm til levebrød

Øker stadig

For de siste to årene har de mønstrete sementflisene deres blitt mer og mer populære. Og selv om et par store konkurrenter er på markedet går det godt for firmaet. Fra 2012 til 2013 over doblet omsetningen seg og sortimentet er kraftig utvidet med ytterligere tre typer fliser. Nå selges flisene på ti steder i Norge i tillegg til i en fransk by utenfor Paris.

Drømmen er å leve godt av Ulfven i disse lokalene

– Vi jobber stadig med å finne nye forhandlere, men vi er kresne på hva slags butikk flisene skal selges i. De som skal selge Ulfven bør være like entusiastiske rundt flisene og historien bak som oss, forklarer Vibeke Mork Sandersen.

Bor du derimot i en by uten utsalg sender ekteparet gjerne en flis til deg i posten.

– Dette er det nærmeste netthandel vi kommer. De fleste ønsker å se og ta på flisen før de kjøper den. Derfor har også showrommet blitt veldig viktig, sier Vibeke Mork Sandersen.

Se video fra Ulfven og «Norges styggeste rom» til høyre for artikkelen.

LES OGSÅ: Bruker fliser fra Moss for å pusse opp «Norges styggeste rom»

Liker det naboen liker

Spesielt mange interiørbloggere har den siste tiden fått øynene opp for de eksklusive flisene.

– At folk snakker pent om Ulfven er kjempeviktig for oss. Vi nordmenn er jo litt rare, vi liker det naboen liker, sier Ole-Petter.

At Finn Schjøll har flisen «Alba» fra Ulfven i vinterhagen sin, og lar Ulfven bruke bildet av ham og rommet i annonser, nevnes også som viktig. Det samme er samarbeidet med designer Halvor Bakke, som for en stund tilbake designet sin egen Ulfven-flis.

Stein for stein

Flisene finner du blant annet på kjøkkenet på Vestre Kjærnes gård, hvor «Hver gang vi møtes» spilles inn, på Moments spiseri på Amfi Moss, på det herskapelige hotellet Hotel Union Øye og på Tuddal høyfjellshotell ved Gaustatoppen.

– Dette er i veldig stolt av, sier ekteparet Mork Sandersen.

Ekteparet forteller om en tøff bransje og kontinuerlig jobbing for at Ulfven skal bli et kjent merkenavn.

– Det er ikke gjort over natten å bygge opp dette, men vi bygger dette stein for stein og vokser så godt vi kan, sier Ole-Petter og forteller om framtidsdrømmene.

– Drømmen er å leve godt av Ulfven i disse lokalene, at vi fortsatt er eksklusive og har et godt forhandlernettverk, sier han videre.