Da de ble tatt av politiet var traktoren vraket og bikuber ødelagt. I tillegg hadde 16-åringen vært på sykehus med en skadet finger, også dette som følge av guttenenes herjing med traktoren.

Politiet fikk ved halv åtte tiden tirsdag kveld melding om at en rød traktor var stjålet i Råde.

Rett før halv ti samme kveld fikk politiet en melding om at den stjålne traktoren kjørte på riksvei 110 fra Råde mot Fredrikstad.

Rømlinger

Politiet rykket ut og på traktoren fant de to gutter på 14 og 15 år som var meldt savnet fra to ulike barnevernsinstitusjoner.

Traktoren er påført store skader.

På sykehus

- En tredje gutt på 16 år som var med å stjele traktoren, ble tidligere på kvelden kjørt med ambulanse til Sykehuset Fredrikstad fordi han hadde fått skade i en finger etter at de har herjet med traktoren, melder operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Ødela bikuber

Guttenes ville ferd gikk også utover bikubene på Nordre Toppen i Fredrikstad. Politiet fikk melding rett før klokken 22.30 om at flere bikuber var ødelagt. Dette skal ha skjedd ved tretiden onsdag.

- Guttene har innrømmet at det var de som sto bak dette hærverket også, sier Marstad.

Var meldt savnet

Guttene ble meldt savnet fra barnevernsinstitusjonen rett før klokken åtte onsdag kveld, og de er nå tilbake i sine respektive institusjoner.

Vannsjø lensmannskontor vil følge saken opp videre.

LES OGSÅ:

Høyre-politiker ha industri på Peterson-tomten

Vogntog skapte trafikkaos på Svinesund