- Vi har plass til 400 mennesker i festlokalet vårt på Peterson-tomta og derfor måtte vi sette strek når det antallet hadde meldt seg på, forklarer Jørn Ramberg, president i Morsa 1833.

Sjekk hvem som var med på Morsavandringen

Køen var lang, men forventningsfull rett før det hele startet klokken 17. Øl, akevitt og litt smått å bite i fikk frem smilene til de fremmøtte. Og solen spilte så absolutt på lag med arrangøren.

- Dette er ca. 12. gang vi arrangerer Morsavandringen og vi har aldri hatt dårlig vær, du kan trygt si at vi spiller på lag med værgudene, forklarte Ranberg videre med et smil og tittet så godt han kunne mot solen.

I orden

- Turen starter her, så går vi til kirken, paviljongen i Kirkeparken, Gudesgate, Heilmannparken og Konventionsgården før det hele ender i festlokalet, forklarer Ramberg.

- Betyr det at det blir en del drikking på offentlig sted, og fare for bøter?

- Neida, her er skjenkebevillingen i orden og vi forholder oss til de kravene som er satt til oss, svarer Ramberg og humrer litt.

Øl og akevitt

- Som arrangør blir man vel en smule glad og stolt når man ser seg rundt og registrerer all gleden?

- Det er vel bare 17. mai-toget som er større enn marsjen vår. Det at vi er fulltegnet viser vel at vi treffer én eller annen nerve hos folk. Vi legger opp til kulturhistoriske foredrag underveis på turen vår, men det er klart denne marsjen ikke hadde vært like attraktiv uten øl og akevitt, avslutter Ramberg og skåler fornøyd.