Vestby-politiker innrømmer juks

Leder av kontrollutvalget innrømmer å ha forfalsket egne studiebevis.

Leder av kontrollutvalget innrømmer å ha forfalsket egne studiebevis. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lederen i kontrollutvalget i Vestby kommune og administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell, Liv Løberg (60), innrømmer at hun har forfalsket studiebevis og at hennes CV ikke er korrekt. - Jeg ble både lamslått, forbannet og sjokkert. sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog til VG.

DEL

Hun sier opp sin stilling med øyeblikkelig virkning etter at VG iverksatte undersøkelser om hennes skole- og yrkesbakgrunn.

Løberg har overfor sin arbeidsgiver nå innrømmet å ha løyet og forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.

Assisterende helsedirektør, Bjørn Guldvog, kaller jukset et grovt tillitsbrudd og forbereder nå politianmeldelse av forholdet.

Saken er spesielt oppsiktsvekkende fordi kontoret hun leder - Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) - godkjenner autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger.

Løberg er en profilert Frp-politiker i Vestby, og var ordførerkandidat i Vestby ved siste kommunevalg. Hun sitter i kommunestyret og som leder i kontrollutvalget i Vestby kommune.

Nå har Liv Løberg innrømmet at hun selv har forfalsket tre studiebevis fra tre ulike utdanningsinstitusjoner - to fra Storbritannia og en fra Norge.

- Liv Løberg innrømmer at hennes CV ikke er korrekt. Hun innrømmer også at hun har forfalsket studiebeviser, sier advokat Tom A. Næss, som ble engasjert av Løberg onsdag, til VG.

Hun ønsker selv å ikke kommentere saken overfor VG.

Opplysningene om den betrodde medarbeiderens dokumentforfalskninger slo ned som en bombe i Helsedirektoratet i dag.

- Dette er en svært alvorlig sak og representerer et stort tillitsbrudd, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog til VG.

Artikkeltags