-Svært hyggelig, sier Andreassen på telefon til moss-avis.no. Nå må jeg komme meg til Fredrikstad for å hente skoene.

Her kan du lese om aktivitetsprosjektet Østfold Rundt

Mosjonist

Den travle revisoren er tilknyttet skattekontoret i Moss, men jobber også i Oslo-regionen. Laget hans er fra kontoret i Moss og de er fire lag på jobben til sammen.
-Vi ligger på tredjeplass på skattekontoret i Moss og i Østfoldsammenheng er vi godt nede på listen, forteller Andreassen og legger til at det nesten var litt sjokkartet å oppdage hvor mange skritt noen tar hver dag.

Enkelte har snitt på 40 000 skritt daglig og rekker mange ganger rundt Østfold innen aksjonen slutter 25. oktober. Vi andre vaker rundt på nivå med herr gjennomsnitt (se dytt.no for å bli kjent med ham), noen litt under andre litt over. Og befinner oss nå et sted ved Momarken.

Nrk Østfold har filmet hele ruten, den kan du se her.

Mest av alt konkurrerer man nemlig mot seg selv for det handler om å gi seg selv gledene ved å være i aktivitet og nyte høsten, litt friskere og sprekere enn om man bare blir liggende på sofaen.

All aktivitet teller

Steinar Andreassen skjønte fort at for ham handlet det også om variasjon. Han spiller volleyball, sykler på ergometersykkel og danser, i tillegg til å gå tur. Andreassen er ikke av de ivrigste konkurransemenneskene, men registrerer sine egne resultater jevnt og trutt på dytt.no.

-Det viktigste er at jeg er i aktivitet hver dag, i starten gikk jeg litt hardt ut og fikk vondt i bena, men nå har jeg funnet mitt nivå. Jeg har faktisk blitt dratt i gang av dette og prosjektet har bidratt til at jeg har kommet meg opp av godstolen. Når man får satt aktiviteten inn i system og deltar på lag så bidrar det ekstra også. For meg har Østfold Rundt vært veldig positivt, avslutter Andreassen, og legger til:

- Jeg er ikke så vant til å vinne ting heller jeg, så dette med joggeskoene var jo veldig gledelig. Kanskje er lykken hans i ferd med å snu for da Moss Avis tok kontakt med skattetaten var Andreassen akkurat plukket ut som vinner i en intern konkurranse. Ut av denne mandagen går han smilende, med splitter nye joggesko og en matboks attåt.

Se kart over hele turen Østfold Rundt.