Vil ha gangbru over Kanalen

 – Jeg mener at Kanalbrua må kunne åpnes for seilbåter. Det må selvsagt også en ny gangbru, sier Tomas Colin Archer. Foto Terje Holm

– Jeg mener at Kanalbrua må kunne åpnes for seilbåter. Det må selvsagt også en ny gangbru, sier Tomas Colin Archer. Foto Terje Holm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Aps Tomas Colin Archer støtter planene om en ny gjestehavn i Moss. Men han vil også ha en gangbru over Kanalen.

DEL

Moss Avis har omtalt utspillet fra ordfører Tage Pettersen (H) og Sindre Westerlund Mork (V), som begge ønsker en ny gjestehavn i Moss velkommen. De poengterer at den nye reguleringsplanen for Alphabrygga åpner for en slik satsing.

Dette er tanker som gruppelederen i Moss Ap, Tomas Colin Archer, deler fullt ut.

– Jeg er helt enig i at Moss trenger en ny gjestehavn. Det har Moss Ap hatt på dagsorden lenge, men under arbeidet med denne reguleringsplanen ble det stilt spørsmål om dette kunne hindre innseiling av større skip til Værven-området.

– Nå er det klart at dette ikke er et problem. Da må vi prioriteter arbeidet med å få en ny og skikkelig gjestehavn i byen. I den forbindelse mener jeg også at vi bør få en ny gangbru over Kanalen ved Mossesundet.

– Da kan båtturistene lettkomme seg til butikkene i sentrum. Det er jo viktig at vi får vist fram byen til tilreisende. Samtidig som de får anledning til å handle og hygge seg, sier Colin Archer.

– Hva sier du til uttalelsene fra havnesjefen som mener at Kanalbrua må opp for at en gjestehavn skal bli lønnsom?

– Jeg er også tilhenger av å få opp Kanalbrua, slik at også seilbåtene kan bruke en gjestehavn her i byen. I tillegg må også den gangbrua jeg nevnte kunne heves og senkes, understreker Tomas Colin Archer, som mener Moss har et stort potensial som sommerby ved fjorden.

Det mener også Frps Arild Svenson. Men han støtter synspunktene til havnesjefen.

– Jeg la merke til de tallene havnesjefen presenterte i avisen for dagens drift, som jo går med underskudd. Da skjønner jeg godt hans synspunkter om at Kanalbrua må opp før man bygger en ny og dyr gjestehavn.

– Den må jo ha et skikkelig trafikkgrunnlag for å kunne lønne seg. Alternativet er jo at vi subsidierer driften av en gjestehavn over kommunens drift. Det synes ikke jeg vil være riktig.

– Det er jo heller ikke så rart at vi går glipp av alle seilbåtene i Moss i dag. Ingen gidder jo å ta turen inn Mossesundet, for så å måtte seile helt tilbake til Son for å komme seg videre. Derfor tror jeg en åpning av Kanalbrua er en suksessfaktor for driften av en gjestehavn. Men dette er min personlige mening, avslutter Svenson.

Les også: - Nå må vi åpne kanalbrua

Artikkeltags