Vil ha ryddedugnad i Moss

– Nå er det snart jul igjen, og da er det på tide å få vekk gamle juletrær og annet søppel, sier Kjell Kåsin (t.v.) og Christer Johnsen. De inviterer lag og foreninger til å bli med på ryddedugnad i sentrum.

– Nå er det snart jul igjen, og da er det på tide å få vekk gamle juletrær og annet søppel, sier Kjell Kåsin (t.v.) og Christer Johnsen. De inviterer lag og foreninger til å bli med på ryddedugnad i sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Dette juletreet fra i fjor er et glitrende eksempel på at rydding trengs i Moss sentrum.

DEL

Det sier Christer Johnsen (H), ny styreleder i Moss drift og anlegg KF (kommunalt foretak), og Kjell Kåsin (H). De inviterer lag, foreninger og andre frivillige til å delta på ryddeaksjon i sentrum, sammen med drift og anlegg.

Del på Facebook


– Til gjengjeld kan vi bidra med et beskjedent pengebeløp til foreningenes kasser.
Høyre er opptatt av å støtte og bruke frivilligheten, sier Johnsen.

Han fikk ideen da han gikk en søndagstur gjennom sentrum 20. november:
– Det så ikke ut. Søppel fløt over alt.

Kåsin legger til at målet for dugnaden er å få ryddet på strekningen fra Moss jernbanestasjon til Møllebyen.

– Vi håper at vi kan få til en slik dugnad fast hver høst og vår heretter, slik at Moss kan bli en penere og renere by, sier Kåsin.
Duoen tar med Moss Avis på en runde i sentrum, for å vise fram forsøplingen:

– Dette juletreet fra i fjor som er hensatt foran et tomt butikklokale i Skoggaten, er et godt eksempel på at rydding trengs. Nå er det snart jul igjen, og da er det på tide å få vekk gamle juletrær og annet søppel.

Søppelkasser

Johnsen legger til at det også kan bli aktuelt å vurdere om det kan settes ut flere søppelkasser rundt omkring i byen, for å forebygge forsøpling.

– Hva med å innføre søppelbot, slik at de som kaster søppel på bakken får svi økonomisk?

– Jeg vil ikke at Moss skal ta etter Singapore. Der får folk 5000 kroner i bot bare de kaster fra seg en tyggis. Så jeg kommer ikke til å foreslå innføring av søppelbot, svarer Johnsen.
Derimot vil han ta til orde for å gjøre endringer i politivedtektene.

– Forrige gang de ble revidert, kom det forslag om å innføre hetteforbud i Moss. Det førte til store medieoppslag lokalt og nasjonalt. Siden da har ingen turt å foreslå endringer av politivedtektene. Men jeg tror at tiden er moden nå, sier Johnsen.

Han mener det kan være lurt å få med et punkt om at gårdeiere har ansvar for at det ikke flyter søppel foran eiendommene deres.
Dato for dugnaden er ikke fastsatt ennå:

– Vi vil først teste om det er stor interesse for å bli med på en slik dugnad. Så får vi bli enige om et tidspunkt, sier Johnsen.

Artikkeltags