Vil ha trygghet for syklistene

I Råde vil man nå tryggesyklistene mellom Tomb og Karlshus.

I Råde vil man nå tryggesyklistene mellom Tomb og Karlshus. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi må, vi vil og vi skal ha sykkelvei mellom Tomb og jernbaneundergangen i Karlshus, sier trekløveret Holstad Aasheim, Stensrød og Rafshol.

DEL

– Dette har vi jobbet med i flere år og dette er en viktig sak for mange, sier ordfører René Rafshol som sammen med politiske alliansepartnere vil bygge en snau halv mil sykkelvei til 4000 kroner kvadratmeteren.

Folkehelse

Sykkelveien planlegges fordi strekningen er mye trafikkert, utviklingen av Strømnesåsen står for tur og folkehelseprinsippet har høy prioritet.
– Vi vet at fylkeskommunen har åpnet for forskuttering og vi vil søke midler for lettere å kunne realisere dette, sier varaordfører Frederikke Stensrød.

Få klager

Strekningen er fra kommunens side allerede regulert, noe som betyr at spaden kan stikkes i jorda i løpet av relativt kort tid. Rafshol mener den kan være klar i løpet av høsten neste år.
– Det var veldig få klager da strekningen ble regulert, sier han.
– Investeringsbehovet er på 27 millioner kroner og rådmannen har gitt klarsignal for at vi kan ta denne type investeringer, sier Holstad Aasheim.
– Jeg synes dette bidrar til å knytte bygda tetter sammen samtidig som det er et viktig bidrag i en trafikksikkerhetsmessig sammenheng, sier han.

Artikkeltags