Gå til sidens hovedinnhold

Vil lage fakkeltog for å bevare aktivitetssenteret

Artikkelen er over 7 år gammel

‑ Søndag blir det fakkeltog i Moss. Vi vil vise vårt brennende engasjement for aktivitetssenteret, sier Camilla Christiansen.

Camilla er selv tidligere bruker av aktivitetssenteret til rus- og psykiatritjenesten i Moss. 7. november leste hun i Moss Avis at rådmannen foreslår å legge ned senteret for å spare én million kroner. Da ble hun både sint og bekymret.

– Jeg fikk mye og god hjelp da jeg selv brukte senteret, og jeg unner andre å få det samme. Blir senteret lagt ned, vil det bety at flere blir ensomme, isolerte og deprimerte. Veien derfra er kort tilbake til rus, selvskading, psykoser og selvmordsforsøk, forklarer Camilla.

Linda Thorkildsen er én av de drøyt 70 personene som bruker aktivitetssenteret nå. Hun synes forslaget om å legge ned senteret er helt horribelt.
– Jeg blir med i fakkeltoget på søndag. Vi må prøve alt vi kan for å få stoppet dette nedleggelsesforslaget, sier Linda.

Skrev brev

Som Moss Avis tidligere har skrevet, samarbeider Mental Helse i Moss, Rygge, Råde og Våler med aktivitetssenteret. Morten Pedersen er foreningens leder. Fredag satte han seg ned sammen med brukere av senteret og skrev brev til politikerne i Moss. I fellesskap prøvde de å argumentere for at senteret bør bevares.

– Etter at vi hadde sendt brevet til politikerne, var jeg tom for ideer om hva mer vi kunne gjøre for å kjempe for bevaring av senteret. Da Camilla kom innom kontoret mitt og kastet fram forslaget om å lage fakkeltog, så tente jeg umiddelbart på den ideen. Jeg kommer til å gå i fakkeltoget på søndag og oppfordrer alle andre sympatisører til å gjøre det samme, sier Morten.

Høyvekta

Fakkeltoget starter søndag ettermiddag ved Høyvekta, går gjennom gågaten og stopper opp ved Moss rådhus. Budskapet er: «Rådmannens budsjettforslag må ikke få gjennomslag!»

Camilla håper at politikerne merker seg det brennende engasjementet for aktivitetssenteret. Mandag, dagen etter fakkeltoget, skal formannskapet i Moss behandle budsjettforslaget for 2014. Bystyret vedtar det endelige budsjettet 9. desember.

Tirsdag ettermiddag ble det også opprettet en åpen gruppe på Facebook for bevaring av aktivitetssenteret til rus- og psykiatritjenesten i Moss. Bare i løpet av det første døgnet fikk gruppen over 260 medlemmer.