Vil vurdere å arrangere åpent folkemøte om parlamentarisme

 Nå kan mossingene få si sitt om utredningen fra Agenda Kaupang om parlamentarisme i Moss. Fra v. Kaare Granheim, Tor Dølvik og ordfører Tage Pettersen.

Nå kan mossingene få si sitt om utredningen fra Agenda Kaupang om parlamentarisme i Moss. Fra v. Kaare Granheim, Tor Dølvik og ordfører Tage Pettersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Tage Pettersen lover at resultatet av høringen blir avgjørende for Høyres syn på om parlamentarisme skal innføres i Moss.

DEL

Utredningen fra Agenda Kaupang om innføring av parlamentarisme ligger nå tilgjengelig på hjemmesiden til Moss kommune.

Men i gårsdagens Moss Avis uttalte professor Tore Hansen ved institutt for statsvitenskap ved universitetet i Oslo at kommunen ikke bare kan være en passiv mottaker i en slik høring.

Han fremholdt at kommunen bør arrangere folkemøter, gjennomføre meningsmålinger og lage en popularisert fremstilling av rapporten som er lettere å lese for folk flest.

Interessant

– Og hva sier du til disse forslagene, ordfører Tage Pettersen?
– Personlig hadde jeg ikke tenkt på disse anbefalingene før jeg leste dem i avisen. Men tanken om et åpent folkemøte er jo interessant. Den skal vi vurdere nærmere.

– Når det gjelder de to andre rådene, så er dette forhold vi må diskutere grundigere før jeg kan svare, sier Pettersen.

– Dere får kritikk fra flere hold fordi man ikke oppfatter høringen som reell. Kan du love at resultatet av høringen blir avgjørende for Høyres standpunkt i denne saken.
– Ja, det kan jeg love. Utfallet av høringen blir bestemmende for hva Høyre vil gå inn for. Både gruppeleder Kjellaug Nakkim og jeg har lovet at dette skal være en reell høring, forsikrer Tage Pettersen.

Venstres Sindre Westerlund Mork fremholder at flertallet ikke tenkte på å be om en kortversjon av rapporten om parlamentarisme da den ble bestilt.
 – Men jeg ser ikke noe galt ved om rådmannen eventuelt lager et kort følgeskriv med essensen i utredningen.

Artig

– Hva mener du om innkalle til et folkemøte om denne saken?
– Det er en interessant idé. Men kanskje jeg skal oppfordre Moss Avis til å lage et slikt arrangement.

– Hva med en meningsmåling?
– Det er jo alltid artig med slike målinger. Men jeg ser ikke helt verdien med en måling for eller mot parlamentarisme. Det gir jo ikke mer innsikt i en slik styringsform – hvis man da ikke alt har satt seg inn i dette, avslutter Sindre Westerlund Mork (V).

Artikkeltags