Gå til sidens hovedinnhold

Vil vurdere P-kutt for å hindre butikkdøden

Artikkelen er over 10 år gammel

For å forhindre at flere forretninger forsvinner fra sentrum, vil formannskapet nå ha en vurdering av to timer gratis parkering i bykjernen.

Det var Frps gruppeleder, Erlend Wiborg, som kom med dette forslaget da formannskapet mandag diskuterte parkeringsordningen i sentrum.

Les også: Gratis parkering ga drømmeløft

Den knallharde konkurransen mellom sentrene og sentrum har fått politikerne til å se på parkeringsordningen med nye øyne. Forretninger som forsvinner og arbeidsplasser som blir nedlagt, har gjort inntrykk.

Del på Facebook

Derfor fremmet Frp forslag om to timers gratis parkering i sentrum i det siste formannskapsmøtet. Til Moss Avis sier Erlend Wiborg at han er glad for at et samlet formannskap nå vil ha konsekvensene av et slikt forslag utredet.

Les også: Amfi-senteret sliter med tomme butikker

Arbeidsplasser

– Jeg kom med et tilsvarende forslag gjennom Moss Avis for snaut to år siden. Den gangen skjedde det ingenting. Men nå tror jeg at flere seriøst vil vurdere dette fremlegget.
– Personlig tror jeg heller ikke at kommunen vil tape mange millioner, slik det har vært opplyst. For hvis vi ser dette opp mot butikkdøden i sentrum og tap av arbeidsplasser, så betyr jo dette at kommunen mister skatteinntekter. Derfor tror jeg ikke at dette vil være dramatisk, sier Wiborg.

Les også: - Kjøpesentrene må ha Vinmonopol og gode parkeringsmuligheter

Kommunalsjef Jens Terkelsen opplyser at kommunen tar inn ca. ti millioner i P-avgift og at hele 85 prosent blir stående kortere tid enn to timer.

– Dette kan bli dramatisk. Vi må vite konsekvensene før vi går videre, påpeker ordfører Paul-Erik Krogsvold.

Les også: Byekspert mener sentrumsutviklingen er mossingers ansvar

Melkeku

– Vi er ikke opptatt av at parkeringsplassene i sentrum skal være en melkeku for kommunen, påpekte Høyres Kjell Kåsin i formannskapet. Fra vår side ønsker vi en dialog med næringslivet om hvordan parkeringsordningen skal være, understreket han.
Videre snudde flertallet med Ap i spissen på sitt upopulære vedtak om å utvide avgiftsparkeringen fra 18.00 til 21.00.

– Det har vært mye mas om dette, fremholdt Aps Tomas Colin Archer.
– Etter en helhetlig vurdering går vi derfor tilbake til klokken 18.00.

– Dette advarte vi mot og nå snur dere altså etter to måneder, repliserte Erlend Wiborg.

– Jeg mener vi bør stå for det vedtaket vi fattet, svarte varaordfører Knut Lindelien, som var eneste politiker som stemte for P-avgift til 21.00.

Les også: Amfi misfornøyd med EuroPark

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.