Vurderer utvidet kreftbehandling ved Moss sykehus

Ordfører Tage Pettersen synes det er positivt med en styrking av det faglige miljøet ved Moss sykehus.

Ordfører Tage Pettersen synes det er positivt med en styrking av det faglige miljøet ved Moss sykehus. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Tage Pettersen synes planene er spennende. – Dette vil styrke den faglige kompetansen ved sykehuset, sier han.

DEL

Sykehuset Østfold har nedsatt en prosjektgruppe som skal vurdere en utvidelse av behandlingen i Moss. Dette har administrerende direktør Just Ebbesen informert sentrale politikere om.


Ordfører Tage Pettersen fremholder at han synes dette er interessante planer.
– En utvidelse av virksomheten ved sykehuset her i byen er spennende. Det vil styrke det faglige miljøet og sykehuset som arbeidsplass.

– Nå er jo også Sykehuset Østfold i gang med å pusse opp de tidligere lokalene til Mosseporten sykehjem, som fylkeskommunen kjøpte av oss. Når det nye sykehuset på Kalnes åpner, så er det kun der og i Moss det blir medisinske behandling i Østfold.

– Imidlertid er jo dette planlagt behandling. Derfor kommer ikke dette mossingene til gode i form av et akuttmottak. Det får vi dessverre ikke gjort noe med, påpeker Pettersen.

Det er klinikkdirektør for medisin, Per G. Weydahl, som står bak utredningen for økt satsing i Moss.
– Vi har knyttet til oss en spesialist fra Oslo Universitetssykehuset i arbeidet med dette prosjektet. Nå drøftes det nemlig også om vi kan overføre pasienter fra Oslo til Østfold for å få en bedre behandling, forklarer Weydahl.

LES OGSÅ: Fire kommuner vil etablere felles lokalmedisinsk senter

Flere senger

– Samtidig vurderer vi altså en utvidelse av fellesavdelingen i Moss. Vi har nemlig senger for lindrende kreftbehandling i Moss i dag. Men nå vil vi altså utrede om det skal etableres en større avdeling.

– Det vil i så fall også medføre en utvidelse av den polikliniske virksomheten ved sykehuset. Kreft er i dag den største utfordringen vi står overfor. Men med nye behandlingsmåter lever flere pasienter stadig lenger med sykdommen.

LES OGSÅ: – Lindrende enhet er et godt tilbud som vi er veldig stolte av

– Dette betyr igjen at vi får et økende antall pasienter til behandling. Sykehuset Østfold skal fremdeles ha kreftbehandling i Fredrikstad. Men vi tror at vi kan gi et bedre tilbud om lindrende behandling i Moss, hvor vi har gode lokaler. Arbeidet med utredningen skal gå raskt og vi skal konkludere i løpet av høsten, avslutter Weydahl.

LES OGSÅ: Får penger til å satse på bryst

Artikkeltags