Vurdering av pleie- og omsorgssektoren i Moss ut på anbud

 Avdelingsleder Ann Kristin Olaussen viser frem kjellerrommet som tidligere ble brukt til overnatting.

Avdelingsleder Ann Kristin Olaussen viser frem kjellerrommet som tidligere ble brukt til overnatting.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En ekstern gjennomgang av pleie- og omsorgssektoren i Moss er trolig dyrere enn en intern. Det kan det være verdt, mener Tage Pettersen (H).

DEL

De tre firmaene Ernst & Young, KPMG og Price Water House Coopers har nå fått en foreløpig forespørsel av Moss kommune om å levere inn et anbud på en gjennomgang av spesifikke forhold i pleie- og omsorgssektoren i kommunen.

- Vi har levert en skisse på hva slags gjennomgang vi ønsker. Det dreier seg om å se på om det er andre brudd på arbeidstid og hviletid enn det som til nå har kommet fram. Vi ønsker også at de skal undersøke i forhold til tariffavtalens bestemmelser. Så har de nå fått frist til 29. april med å komme med et anbud, sier rådmann Inger Johanne Fjeldbraaten.

Les også: Nå er det slutt på ekstra overnattingsrom på sykehjem i Moss

Utfordringer

Med 1200 ansatte og 2–300 vikarer i pleie og omsorgstjenesten og relativt stort gjennomtrekk har Fjeldbraaten tidligere innrømmet at de har store utfordringer i denne sektoren.
 
I midten av mars avslørte Moss Avis at vikarer av og til jobbet doble vakter i pleie- og omsorgstjenesten. Det kom også fram at de noen ganger ikke fikk overtidsbetalt og at de de noen ganger ikke fikk overtidsbetalt og at de overnattet i pårørenderom på Melløsparken og Orkerød sykehjem.

– Vi vil også nå ha en avklaring på om noe er i strid med lovverket i forhold til dette med overnatting på sykehjem, sier hun. Hun presiserer at det var politikerne selv som ønsket en ekstern gjennomgang i stedet for at kommunerevisjonen selv skulle gjøre det.

Les også: SV vil lage kommunalt vikarbyrå for å sikre arbeidsforhold ved sykehjem

- Det handlet om at man nå ønsket en gjennomgang som det ikke blir stilt spørsmål ved i ettertid. Dette er såpass viktige spørsmål at vi mener det er riktig, sier Tage Pettersen (H).

Underordnet

En slik gjennomgang hos Kommunesektorens (KS) konsulenttjeneste, KS konsulent, vil muligens koste 11-12 000 kroner per dag for et slikt oppdrag.
Hva de aktuelle firmaene skal ha for en slik jobb er foreløpig usikkert.

Pettersen synes det er greit at man nå skal få en ekstern gjennomgang, selv om det kan bli dyrere.
- Prisen må være underordnet dette at vi nå skal få alt gjennomgått av et eksternt firma, sier han. Han legger til at om prisen blir høy så regner han med at de vil bli forelagt dette i formannskapet.

Artikkeltags