Gå til sidens hovedinnhold

Wiborg: Ap misbruker streiken

Artikkelen er over 11 år gammel

Frps frontfigur mener Ap har kneblet Frp og resten av opposisjonen ved å avlyse alle møter i Moss kommune. Dette vil Erlend Wiborg ha en slutt på.

Han stiller også spørsmål om den demokratiske styringen av kommunen når opposisjonen er avskåret fra å fremme forslag og stille kritiske spørsmål. Det at streiken nå har trukket i langdrag mener Wiborg bare aktualiserer spørsmålet.

– Dette er en fullstendig udemokratisk fremgangsmåte av flertallet. Her avlyser man alle møter uten noen diskusjon og ordføreren har visst dratt på ferie. Men da burde i hvert fall Aps gruppleder og leder av administrasjonsutvalget, Tomas Colin Archer, innkalt til et informasjonsmøte.

Knebler

– Imidlertid vil jeg be om at det nå innkalles til et møte så fort som mulig. Da vil jeg også fremme forslag om at foreldrebetalingen i barnehagene utgår under streiken. Det kan ikke være meningen at foreldre som må ordne seg med annen barnepass må betale dobbelt.

I den sammenheng vil jeg også si at flere barnehager i Moss kunne hatt åpent lenger. Det er tross alt bare halvparten av de ansatte i barnehagene som streiker.

Streik

Han minner om at fylkesordfører Ole Haabeth fra Ap har avholdt møtene som vanlig og mener at Ap i Moss burde gjort akkurat det samme.

– Og hva sier du til denne kritikken, Tomas Colin Archer?

– Vi har kun forholdt oss til en lovlig arbeidskonflikt. I Moss kommune er politisk sekretariat og mange saksbehandlere tatt ut i streik. Derfor har ikke vi hatt noen møter i denne tiden.

– Likevel er jeg enig med Erlend Wiborg i at vi må ha et møte til uka hvis denne streiken fortsetter. Da er også ordføreren tilbake fra ferie.

– Forøvrig er det altså ikke slik at jeg styrer denne kommunen fra bakrommet. Da tillegger nok Wiborg meg mye makt som jeg ikke har, avslutter Colin Archer.

Når formannskapet møtes igjen, vil for øvrig Høyre foreslå at foreldre med barn i kommunale barnehager som har vært stengt under streiken, skal få refundert foreldrebetaling og matpenger for de dagene streiken har vart.

Kommentarer til denne saken