Gå til sidens hovedinnhold

Wiborg ønsker regnskapsføring på innvandrere

Artikkelen er over 11 år gammel

Erlend Wiborg (FrP) ønsker regnskapsføring over innvandrerne i Moss kommune, slik at det på sikt vil bli lettere for kommunen å se hvor mange innvandrere de har anledning til å ta imot

Wiborg ser for seg at regnskapet skal vise de økonomiske konsekvensene ved å ta imot for mange flyktninger enn kommunen er kapabel til.

- Det må da heller være bedre å ta imot færre innvandrere slik at kommunen har mer penger å bruke på hver enkelt slik at de blir bedre integrert i samfunnet, sa Wiborg til moss-avis.no i kveld.

Han ønsker at alt fra inntekter og utgifter som lønn, tilskudd, skole, helse, NAV, familiegjenforening osv. skal dokumenteres. På den måten håper han at det skal gå opp for kommunen hvor dumt det er å ta imot for mange innvandrere, både for kommunen og deres egen del.

- Moss kommune er i toppen når det gjelder sosial hjelp til innvandere, like etter Drammen og Oslo. Jeg ønsker alle kort på bordet før vi tar inn flere innvandrere, fortsetter han.

Ifølge Wiborg føres det regnskap på alt fra unge,eldre, skolebarn osv. Han ser derfor ikke noen grunn til at det ikke skal føres regnskap også på innvandrere, noe som vil hjelpe kommunen i det lange løp.

Tveiten uenig

- For det første forstår jeg ikke hvorfor Wiborg tar opp dette igjen, det har nemlig blitt tatt opp før. For det andre har jeg lite tro på at dette vil gå igjennom på bystyremøtet, sier Eirik Tveiten (R)

Han synes det er slitsomt at FrP-politikeren ikke forstår at nok er nok, og at folk ikke vil ha dette regnskapet til Moss kommune.

- Disse innvandrerne har flyktet fra noe i sitt gamle hjemland, fått opphold her i Norge og blitt norske statsborgere. De arbeider og betaler skatt som alle oss andre, derfor skjønner jeg ikke hvorfor de skal henges ut, slik som tydeligvis Wiborg ønsker, sier han videre.

- Skal vi ha et regnskap for nordlendinger, vestfoldinger og alle andre folkeslag også? Det høres urimelig ut.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.